Bucuresti

Excelsior Teen Fest

Detalii

Telefon
0757582098
Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
Teatrul Excelsior
Vizualizari
755

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 29 septembrie 2018 - Duminica 7 octombrie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Excelsior Teen Fest 2018

Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, organizează în perioada 29 septembrie - 7 octombrie singurul festival de teatru profesionist dedicat adolescenților, EXCELSIOR TEEN-FEST, eveniment aflat anul acesta la cea de a IV-a ediție.

Inițiat din dorința de a le oferi tinerilor o alternativă la activitățile lor cotidiene și conceput special pentru a răspunde nevoii lor de a se exprima liber, EXCELSIOR TEEN-FEST a devenit atât un spațiu creativ, cât și o platformă educațională dedicată tinerei generații.

Ediția din acest an stă sub semnul viitorului imaginaT și este structurată pe mai multe secțiuni. Pe lângă secțiunea principală, dedicată spectacolelor de teatru, vor avea loc și alte evenimente conexe adresate tinerilor sau realizate de către ei: ateliere, master-class cu artiști importanți, discuții/platformă de idei, expoziții etc., care au loc atât indoor, cât și outdoor.

În cadrul secțiunii #Reborn Classics (re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, texte care fac parte din programele de studiu ale adolescenților) publicul va urmări spectacolele: Jurnalul lui Robinson Crusoe un musical după Insula de Gellu Naum (Teatrul Odeon), Pescărușul de A.P. Cehov (Unteatru) și Viața și moartea lui Richard 2 de William Shakespeare (Teatrul Mic).

Pentru că suntem în căutarea unor montări inedite care să propună estetici moderne și dinamice pentru publicul format din adolescenți, în cadrul secțiunii #Teen Attitude am ales unele dintre cele mai interesante spectacole: Avioane de hârtie de Elise Wilk (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), Mamă, mi-am pierdut mâna de Maria Kontorovich (Teatrul Tineretului Piatra Neamț), Dragă doamnă profesoară de Ludmila Razumovskaia (Teatrul Municipal Baia Mare), Wanda dramatizare și adaptare de Mihaela Michailov şi Radu Apostol după O sută de rochii de Eleanor Estes (Teatrul „Gong” Sibiu), Boyz and girlz de Sînziana Koenig (Centrul de Teatru Educațional Replika în parteneriat cu Béznă Theatre), Aniversarea de Jeroen Van Den Berg (Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani) și R.U.R. de Karel Čapek (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu - Secția Germană).

De asemenea, este de consemnat faptul că această ediție a EXCELSIOR TEEN-FEST este și a doua ediție internațională, la eveniment participând trupe din Italia și Lituania.