Bucuresti

Faci sport dar rezultatele nu se vad? Afla care pot fi motivele

Faci sport dar rezultatele nu se vad? Afla care pot fi motivele

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
798

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Practicarea unui sport e una dintre cele mai bune metode pentru a avea o viata mai sanatoasa si totodata, un corp de invidiat. Sunt foarte multe situatii in care anumite persoane se autodepasesc de la un antrenament la altul, sunt dedicate pe deplin atunci cand incep antrenamentele, insa rezultatele nu sunt deloc cele dorite. Care sunt motivele? Ei bine, vom detalia in continuare cateva aspecte foarte importante ce trebuie sa fie urmarite si care sunt in stransa legatura cu rezultatele observate.

Supraantrenamentul


Mergand pe ideea ca ce e prea mult strica, in felul acesta ar trebui gestionate si antrenamentele fizice. Este evident ca atunci cand mergem in sala de forta trebuie sa dam tot ce putem, insa organizarea si structura unui program de antrenament este de nelipsit. Acestea e o greseala pe care o fac in mod deosebit persoanele incepatoare. De ce? Pornind de la ideea ca rezultatele se vor vedea mai rapid atunci cand numarul de antrenamente este mai mare, organismul va cunoaste o puternica senzatie de oboseala, iar efectul va fi chiar invers fata de cel asteptat. Cu alte cuvinte, e important sa existe un antrenament atent structurat, astfel incat sa ofere organismului posibilitatea sa se refaca si sa isi odihneasca grupele musculare ce sunt lucrate. Se recomanda un interval de aproximativ 48 de ore pauza intre antrenamentele ce se efectueaza pentru grupe musculare principale (piept, spate, picioare) si cel putin 24 de ore intre celelalte grupe musculare (umeri, triceps, biceps).

Odihna insuficienta


Continuand si ideea ce a fost mentionata anterior, organismul are nevoie de odihna pentru a se putea dezvolta corespunzator. In acest sens, e important de inteles faptul ca in cadrul unui antrenament fizic fibrele musculare se rup, iar pe masura ce acestea se refac vor creste in dimensiune, ceea ce da nastere la ceea ce inseamna crestere musculara. Ei bine, acest intreg proces are la baza mai multi factori, printre care unul dintre cei mai importanti este chiar odihna. E necesar ca intregul stil de viata sa fie unul definit de echilibru, iar in ceea ce priveste strict odihna se recomanda 8 ore de somn in fiecare noapte. Lipsa odihnei va scadea productivitatea si performantele, iar efectele cu siguranta nu vor fi cele dorite.

Alimentatia necorespunzatoare


Pentru ca am adus in discutie ceea ce tine de crestere musculara, e imperios necesar sa vorbim si despre alimentatie, cel mai important factor in acest sens. Este firesc sa se inteleaga faptul ca organismul nu poate sa creasca de la sine, fara un aport caloric optim, iar din punct de vedere al calitatii – cu un raport echilibrat de macronutrienti (proteine, carbohidrati si lipide). Sunt foarte multe aspecte ce sunt strans legate de alimentatie, implicit capacitatea de efort ce se regaseste in cadrul antrenamentelor. Este foarte cunoscut faptul ca in cadrul unui antrenament mai intens rezervele de glicogen scad, iar musculatura incepe sa devina din ce in ce mai obosita, motiv pentru care mentinerea ritmului respectiv de efort e o adevarata provocare. In situatia in care sportivul se alimenteaza cu o cantitate optima de nutrienti, proveniti atat din alimentatia de baza dar si din cadrul suplimentelor nutritive, in special cu creatina monohidrata, rezultatele vor fi cu siguranta cele mult asteptate.

De ce sunt necesare suplimentele nutritive?


Raspunsul e unul destul de simplu. Simpla alimentatie nu e suficienta pentru a furniza organismului cantitatea necesara de nutrienti sau daca o face nu e in procentul cel mai bun, astfel incat se va pierde la capitolul calitate. Cu o alimentatie atent calculata si in cadrul careia se regasesc doar produse de calitate, rezultatele se vor observa rapid, iar corpul va fi cu adevarat cel mult visat.

Unde se gasesc aceste suplimente nutritive?


In prezent gama de astfel de produse este deosebit de variata, insa un adevarat reper al calitatii, implicit al raportului cu privire la pret este magazinul online suplimente-sport.ro. Orice sportiv va putea gasi in cadrul acestuia produsele dorite, iar daca la baza sta si un stil de viata echilibrat atunci nu va mai exista nici un impediment in atingerea obiectivelor urmarite.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306