Bucuresti

Festivalul "Caragiale si Comedii la DALLES"

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
420

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 9 iunie 2018 - Duminica 10 iunie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Carmen Tănase, Gabriel Fătu, Crina Matei, Adrian Păduraru sau Răzvan Bănică propun bucureștenilor un festival de teatru cu parfum interbelic: Festivalul "Caragiale și Comedii la DALLES"!

Festivalul "Caragiale și Comedii la DALLES" aduce pe legendara scenă a Sălii Dalles două dintre cele mai apreciate de public spectacole de teatru ale Teatrului Principal și un spectacol interactiv de teatru cu păpuși pentru copii. Carmen Tănase, Gabriel Fătu, Crina Matei, Adrian Păduraru, Ion Ionuț Ciocia, Silvia Stanciu sau Răzvan Bănică sunt doar o parte dintre îndrăgiții și renumiții actori care vor aduce publicului o porție de cultură și comedie odată cu spectacolele "O noapte furtunoasă" și "Eu dau banu', eu dau ora exactă!", între 9 si 10 iunie 2018 pe scena Dalles. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei și Universitatea Populară Ioan I. Dalles.

Sala Dalles, una din primele scene culturale bucureștene, are o frumoasă și lungă istorie începută în 1918 când Elena Dalles, ultima moștenitoare a uneia dintre marile familii de la sfârșitul secolului al XIX-lea, lasă prin testament o parte din marea ei avere în vederea înființării unei fundații culturale care să poarte numele fiului ei Ioan I. Dalles. În anul 1932, clădirea Fundației 'Ioan I. Dalles' este inaugurată și devine la scurt timp un centru de referință în viața culturală a Capitalei. De-a lungul anilor, printre personalitățile care au ținut conferințe în Sala Dalles se numără Nicolae Iorga, Octavian Goga, Gala Galaction, Virgil Madgearu, Tudor Arghezi, George Călinescu sau Tudor Vianu.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta