Bucuresti

Festivalul de animatie japoneza IZANAGI

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 2 zile
Vizualizari
371

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 27 mai 201920:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Festivalul de animație japoneză IZANAGI debutează luni, 27 mai 2019, ora 20, la ARCUB, București, cu proiecția filmului Mormântul licuricilor/ Hotaru no haka (1988, r. Isao Takahata)
Prima proiecție din cadrul festivalului de animație japoneză, IZANAGI, este programată luni, 27 mai 2019, ora 20.00, la ARCUB, unde pasionații de anime vor putea urmări animația Mormântul licuricilor (Hotaru no Haka, 1988), primul film al regizorului Isao Takahata pentru Studio Ghibli.

Mormântul licuricilor, bazat pe o poveste despre cel de-Al Doilea Război Mondial scrisă de Akiyuki Nosaka, folosește animația pentru a potența realismul cumplit al vremurilor, privite prin ochii a doi frați care rămân orfani și încearcă să se sprijine unul pe altul în lupta pentru supraviețuire. Moralul lor este susținut de un singur lucru: frumusețea licuricilor.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere despre efectele celui de-Al Doilea Război Mondial asupra societății, culturii și artei japoneze, cu profesor doctor în studii culturale Mirela MURGESCU, din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, și Elena CIOLACU, absolventă a masteratului de animație din cadrul UNATC, nominalizată la Premiul Gopo în categoria Tânăra speranță pentru regia scurtmetrajului de animație Micul erou.

IZANAGI dorește să promoveze cultura japoneză, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii, prin proiecții de filme animate japoneze, conferințe și dezbateri adresate atât unui public pasionat, cât și unui public dornic de cunoaștere. Festivalul va organiza proiecții trimestriale de filme, cu acces gratuit, urmate de dezbateri, urmărind explorarea și înțelegerea culturii japoneze, crearea unor punți între cele două culturi și o abordare multidisciplinară a artelor.

Parteneri: Animation Worksheep, Anime Culture Club, Anim’est, Cărturești, StaticVFX

Parteneri Media: Overheat, FILM MENU

Izanagi - Japanese Film Festival // ARCUB //
27 mai 2019 // 20.00

Filtre festival

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta