Bucuresti

Filmul Usturoi a fost difuzat în penitenciarul de maxima siguranță din Aiud

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
391

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Filmul Usturoi a fost difuzat în penitenciarul de maxima siguranță din Aiud
Miercuri, 28 octombrie, filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.

Comedia ardelenească neaoșă ”Usturoi” se dorește a fi o frescă a peisajelor frumoase din Transilvania multietnică, adresîndu-se spectatorilor foarte tineri, audienței de vârstă mijlocie și seniorilor deopotrivă. Până acum, filmul a fost difuzat de peste 20 de ori în România și în străinătate (New York, Boston - SUA, Chemnitz - Germania, festivalul Nomad - Norvegia) iar în iarna aceasta se dorește lansarea lui în cinematografe. Proiecțiile de la Cluj din 2014 (TIFF și Comedy Cluj), precum și de la București, la festivalul KINOdiseea, au fost cele mai disputate evenimente ale festivalurilor, filmul fiind difuzat cu casa închisă de fiecare dată.
În iarna 2015-2016 se dorește intrarea filmului în cinematografe la nivel național, iar apoi se vor depune eforturi pentru a face filmul disponibil online și pe DVD/BluRay, pentru audiențele din diaspora.
Despre ”Usturoi”: - Synopsis: Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

- Echipa: tehnic – regizor Lucian Alexandrescu, E-motion Films; Regizor secund: Ionut Turda; Producția: Radu Băzăvan; Director de imagine: Ionuţ Turda, Lumini: Cristian Nemeş, Derrick Doty; Camera: Ionuţ Turda, Derrick Doty, Cristian Nemeş, Lucian Alexandrescu; Scenariu: Radu Băzăvan; Sunet: Mihai Pripon, Victor Sămpăleanu; Director de set: Mircea Groza, Radu Băzăvan; Montaj şi procesare: Lucian Alexandrescu, Ionuț Turda; Procesare sunet: Mark Riemersma; Director de logistică: Mircea Groza.
- Distribuția: Sebastian Topan, Darius Stoica, Tibi Covaci Senior, Nicu Varga, Jon Selesi , Elena Ivanca, Daniela Stoica, Mircea Groza, Aurelia Pavel, Ileana Negru, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Adrian Hădean, Alina Dragoș, Mishu Călian, Vlad Cucu.
- Festivaluri: TIFF Cluj, TIFF Sibiu, Tenaris CineLatino Zalău, KINOdiseea București, Festivalul de Teatru Alba Iulia, Festivalul Plai, KINOdiseea Târgu-Mureș, Divan Film Festival, Boston Kids Festival, New York Independent Film Festival, Nomad Norvegia, Chemnitz Germania.