Bucuresti

Finanțarea IMM-urilor: Află care sunt avantajele și cum poți să accesezi fonduri nerambursabile pentru instalarea de stații de reîncărcare la sediul firmei

Finanțarea IMM-urilor: Află care sunt avantajele și cum poți să accesezi fonduri nerambursabile pentru instalarea de stații de reîncărcare la sediul firmei

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
94

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din ce în ce mai mulți cumpărători descoperă avantajele deținerii vehiculelor electrice (EV). În prezent, pe piață există mai mult de 15 modele de mașini electrice de la diferiți producători. Acestea includ toate tipurile, de la hatchback-uri la prețuri accesibile, până la crossovere versatile și mașini premium. Pe măsură ce gama de oferte continuă să crească, vehiculele electrice vor deține o cotă și mai largă a pieței.

Potrivit informațiilor statistice de pe Lektri.co, în România sunt 6241 de EV-uri înregistrate la ora actuală, dintre care jumătate din acestea au fost înmatriculate în 2020. Acest lucru demonstrează o creștere explozivă a trendului, începută încă din 2019. Conform ultimelor date, în Ianuarie 2021 s-au adăugat încă 189 de mașini, un număr modest, dar promițător conform previziunilor.

Însă, toți proprietarii de astfel de autoturisme au nevoie de un loc pentru a le încărca. În calitate de IMM, poți acoperi această nevoie prin instalarea unei stații de încărcare în incinta sediului tău. Acest lucru prezintă o mulțime de avantaje și beneficii.

Iată care sunt avantajele instalării unei astfel de stații:

  • Contribui la conservarea mediului înconjurător

Aerul poluat are consecințe nedorite atât asupra sănătății oamenilor, cât și asupra planetei. Orice măsură pe care o poți lua ca individ și proprietar de afacere pentru a îmbunătăți calitatea aerului va avea beneficii pentru toate ființele vii și pentru durabilitatea vieții pe pământ. Faptul că vehiculele electrice nu produc emisii de gaze, le face un instrument puternic în eforturile de protejare a mediului înconjurător. Instalând o stație de încărcare la sediul firmei, vei susține o tehnologie care va face din această planetă un loc mai curat.

  • Arăți angajaților care sunt valorile companiei tale

Punerea la dispoziție a unei stații de reîncărcare trimite un mesaj angajaților și nu numai despre valorile companiei tale: ecologic, conștiincios și orientat spre viitor. Acest lucru va încuraja personalul să dețină aceleași valori. Stabilirea acestor misiuni și aducerea lor la îndeplinire reprezintă un exemplu pentru modul în care trecerea la un tip de energie sustenabilă este posibilă și realizabilă, dacă fiecare face câte puțin. Această misiune trimite, de asemenea, un mesaj similar potențialilor clienți, îmbunătățind reputația generală a companiei tale.

  • Poți beneficia de avantaje financiare

Pentru că protejarea mediului trebuie să fie un efort comun al guvernelor și al cetățenilor, au fost create programe de finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea și instalarea de stații de încărcare, acestea putând fi accesate, printre altele, și de IMM-uri.

  • Atragi și păstrezi angajați de înaltă calitate

Adăugarea stațiilor de încărcare la sediul companiei tale este un avantaj imens pentru angajați, deoarece îi încurajează și le ușurează experiența în utilizarea vehiculelor electrice. Gândește-te la numărul de ore în care mașinile angajaților stau parcate. Toate aceste ore ar putea fi folosite pentru încărcarea mașiniii, ceea ce reprezintă un beneficiu semnificativ pentru personalul care deține astfel de autoturisme. Toate acestea înseamnă că adăugarea unei stații de reîncărcare poate fi un avantaj de negociere în atragerea și păstrarea angajaților.

Prin urmare, vehiculele electrice reprezintă o tehnologie de vârf care oferă o soluție la unele dintre cele mai presante probleme privind poluarea din lume. Instalarea unei stații de încărcare la sediul firmei tale va aduce beneficii atât financiare, cât și în ceea ce privește protejarea mediului și oferă avantaje pe termen lung pentru numele companiei.

Sursa foto: unsplash.com