Bucuresti

Finisajele anului 2020 pentru băi moderne - Trenduri și produse de top

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
184

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Camerele de care avem grijă cel mai adesea, băile sunt spații intime, pe care le gândim după propriile nevoi, în funcție de criterii bine stabilite. Ne place să fie întotdeauna curate și în pas cu tendințele, pentru a ne putea bucura de lucruri moderne și de calitate. Băile moderne arată diferit față de acum câțiva ani, sau chiar zeci de ani. În ultimii ani se poartă mult simplitatea, dar și luxul, exprimat prin bun gust. Practic, nu este nevoie să îmbraci o baie în aur pentru ca aceasta să denote eleganță, ci să alegi câteva produse de top care pot schimba total aspectul.

Lavoare și chiuvete

Chiuvetele vechi, din ceramică, au fost înlocuite treptat cu lavoare din compozit sau piatră naturală. Acestea pot avea diferite forme și sunt, de fapt, o variantă îmbunătățită a chiuvetelor tradiționale, contribuind la un aspect modern al întregii băi. Unice și autentice, lavoarele din piatră naturală creează spații deosebite în interiorul băilor. În plus, pe lângă frumusețe, ele sunt și deosebit de durabile în timp. Lavoarele din piatra naturală creează efectul de spațiu și de lux și se îmbină delicat cu restul camerei, indiferent de opțiunile de decorare.

Vană versus cădiță de duș

Dincolo de preferințele personale, tendințele conduc discret către adoptarea unui stil minimalist, chiar și în cazul băilor. De aceea, vanele sunt înlocuite de cădițe de duș și rigole speciale, sau chiar de căzi cu hidromasaj sau jacuzzi, în funcție de spațiu. Pentru o baie modernă, dar cu accente victoriene, poți alege o cădiță freestanding cu o baterie elegantă, de culoarea alamei. Băile moderne se axează mult pe varianta spațiului cât mai liber și pe eficiență.

Cum timpul ne este limitat, este indicat să ne decorăm băile și în funcție de timpul pe care îl petrecem pentru acestea. Dacă avem nevoie de un duș rapid înainte și după serviciu, dușul este cea mai bună alegere. Dacă ne plac băile lungi, relaxante, într-un decor de vis, atunci o cadă elegantă este cea mai potrivită variantă.

Mobilier de baie


Tendințele ultimilor ani au venit cu o schimbare majoră la nivel de mobilier, în sensul eliminării dulapurilor mari și greoaie și înlocuirea lor cu unele corpuri modulare sau etajere eficiente. Astăzi sunt la mare căutare măștile pentru lavoare și chiuvete cu spațiu de depozitare, sau chiar dulapurile de baie de mici dimensiuni, care permit depozitarea lucrurilor utile în cadrul băii (prosoape, produse de igienă, produse de curățare etc.)

Placări și finisaje


În 2020 se poată băile placate cu piatră naturală sau cu plăcuțe ceramice care imită materialele naturale. Travertinul este unul dintre materialele de bază, fie în forma finisată (chituită), fie în forma sa naturală. De asemenea, nici marmura și granitul nu fac excepție, aceste materiale fiind cu adevărat unice și speciale, creând un efect vizual cu adevărat special.

Cromatica


Specialiștii în design interior recomandă alegerea unei cădițe de duș sau a vanei care să se potrivească și modelului de lavoar. Acestea, la rândul lor, nu trebuie să facă notă discordantă cu placările interioare și obiectele de mobilier. Din punct de vedere al culorii, trebuie să ai în vedere o unitate, o potrivire a nuanțelor, pentru un efect cât mai plăcut. Anul 2020 aduce în discuție nuanțe de bej, alb sau roz pal și, în general, culori pastelate.

Tendințele se schimbă de la an la an, însă, se pare că în ultimii ani băile moderne ating cu adevărat perfecțiunea, mai ales datorită produselor de calitate care dictează schimbarea. Băile merită să arate perfect pentru că, dincolo de frumusețe, investiția reală este de fapt în propriul nostru confort.

Sursa foto: piatraonline.ro

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari