Bucuresti

Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1211

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Peste 200 de lideri ai studentilor din intreaga tara vor participa in perioada 25 februarie - 1 martie la Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania, editia a V-a. Evenimentul se va desfasura in Bucuresti si este organizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Forumul Organizațiilor Studențești din Romania este un eveniment anual și de tradiție al ANOSR, in cadrul caruia se stabilesc direcțiile politicilor publice in invatamantul superior dar și alte elemente specifice in evolutia miscarii studentesti. In acest an vom aborda doua directii: dezvoltarea structurii nationale de reprezentare a studentilor si prioritizarea actiunilor structurii in vederea realizarii unei politici publice educationale de impact.

Studentii, un element vital al comunitații academice, s-au saturat ca institutiile publice sa creioneze proiecte fara o perspectiva reala de aplicare, care deseori omit opiniile acestora, ignorand in mod constient pozitia lor ca parteneri de dialog social. Aceste institutii se multumesc de cele mai multe ori, in ultima vreme, sa consulte actorii educationali numai de fatada, iar studentii sunt tratati precum clientii sistemului educational. Acesta este motivul pentru care noi, studentii vom veni cu directii si cerinte clare pentru rezolvarea problemelor ce ne vizeaza.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc in data de 25.02.2010, incepand cu ora 16:00, in Aula Magna a Facultatii de Drept. Vom avea ca invitati Rectori ai: Universitatii București, Prof.dr. Ioan Panzaru, Universitatea Politehnica București, Prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, Academia de Studii Economice București, Rosca Ion Gh., Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport – Viorel Cojocaru si Universitatea Romano – Americana – Ovidiu Folcut, care si-au confirmat prezenta. Impreuna cu acestia vom dezbate "Importanta implicarii studentilor la toate nivelurile de reprezentare ca parteneri in sistemul educational". Acest eveniment este deschis presei și va invitam sa luati parte la discutii.

Forumul se va incheia printr-un eveniment numit "Sofa Debate" la care si-au anuntat participarea Ministrul Educatiei si reprezentatii ARACIS. In contextul elaborarii unei noi variante a Legii Educatiei Nationale, vom dezbate principalele puncte pe care ANOSR le considera necesare a fi prezente in lege si cel mai important vom solicita consultarea studentilor in toate aspectele din domeniul educatiei. Sustinem cu fermitate ca studentii trebuie tratati ca parteneri egali de dialog in tot ceea ce priveste sistemul educational!