Bucuresti

Gala UNAB 2014 - Noua cultura vestimentara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
913

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Recent, a avut loc GALA ABSOLVENȚILOR 2014 a Universității Naționale de Arte București. Evenimentul s-a desfășurat în grădina interioară a atelierelor din Calea Griviței nr. 28.

Seria manifestărilor dedicate aniversării a 150 de ani de la înființarea Școlii de Arte românești s-a încheiat cu prezentarea colecțiilor celor 17 masteranzi și 27 de licențiați ai Departamentului de Modă din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design.
Din perspectiva celor 150 de ani, ne aflăm, probabil, într-unul dintre cele mai emoționante momente din existența comunității academice artistice ale școlii de Belle Arte din București. Acest fapt generează o seamă de proiecte cu caracter patrimonial și artistic, pe măsura tradiției noastre universitare.” a declarat Cătălin Bălescu, Rector al Universității Naționale de Artă București.

Seara de gală a debutat cu lansarea celui de-al patrulea volum de studii, intitulat: ”MODA - Viață, Artă, Pasiune”, publicat de Centrul de Cercetare EMI UNAB (Eveniment – Modă – Imagine).
O nouă promoție de licențiați și masteranzi în modă a demonstrat că este pregătită nu doar să se lanseze în lumea creației vestimentare, ci și să își certifice performanțele demonstrate deja în domeniu. Printre numele cunoscute, se numără și cel al designerului Lena Criveanu (master).

Publicul numeros prezent la Gala UNAB 2014 a apreciat creațiile absolvenților care pot activa în oricare dintre următoarele domenii: design de modă, arta costumului, performing, film de modă, etc. Gala UNAB 2014 a demonstrat, o dată în plus, că Departamentul de Modă al UNAB este locul care dă tinerilor deplină libertate de exprimare creatoare și mari speranțe de realizare personală, în domeniul vestimentar.

Spectatorii au putut descoperi că lumea modei înseamnă mai mult decât clasicele prezentări pe catwalk. Absolvenții au oferit celor prezenți prilejul de a se familiariza și cu alte forme de exprimare artistică sub semnul modei: film, instalații interactive, expoziții. Toate au fost rezultatul unor variate direcții de cercetare și s-au concretizat atât în colecții din materiale reciclabile, produse pret-a-porter, vestimentație de ceremonie sau sport, costume de scenă sau instalații, cât și clipuri video-fashion.

De-a lungul timpului, Departamentul de Modă UNAB a dat industriei de profil nume valoroase. În ultimii ani s-au evidențiat: Sandra Galan, Alexandra Calafeteanu, Lana Dumitru, Ioana Ciolacu (premiată la Berlin de Stella MC Cartney) sau Alex Tunsu. Acestora li se alătură din 2014 o generație foarte bine echilibrată valoric.

Laura Smarandache, Lorena Dumitrașc, Andra Cîrligeanu, Alina Dragomir, Lavinia Botușanu, Iulia Ghenea, Emilia Tudoran, Maria Erdos, Elena Cazacu, Crina Maria Stoica, Nicoleta Mădălina Ioniță, Andreea Ciungan, Andrei Mortasifu, Alexandra Simion, Loredana Andronescu, Roxana Pârvu, Raluca Martinescu, Andreea Constantin, Marius Stan, Roxana Rusu, Alina Raluca Bratosin, Ioana Ciocan, Norina Stoica, Cosmin Amăriuței, Constanța Balaban, Mira Sfura, Cristina Iliescu, Serghei Yachenin, Cristina Șerbu, Isabela Toader, Lena Criveanu sunt absolvenții care și-au prezentat lucrările în cadrul Galei UNAB 2014.

Alături de ei s-au aflat profesorii care le-au îndrumat pașii în abordarea unui domeniu dedicat marelui public, dar ale cărui reguli trebuie stabilite de către specialiști.