Bucuresti

Galeria de Arta Hanul cu Tei

Galeria de Arta si Antichitati Hanul Cu Tei

Detalii galerie de arta

Adresa
Bucuresti, Strada Lipscani, nr. 63-65, et. 1
Telefon
0213130181, 0213155663
Categorie
Galerii de arta
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
6653

Voteaza & Distribuie

Prezentare galerie de arta

Galeria de Arta si Antichitati Hanul Cu Tei din Bucuresti - Casa de Licitatii, Galeria de Arta si Antichitati.

Situata la etajul monumentului istoric "Hanul cu Tei", in centrul istorico-comercial al Bucurestiului, Galeria "Hanul cu Tei" ocupa o suprafata de expunere de peste 1.400 mp, fiind astfel cea mai mare galerie de arta din tara. Stilul unic de cladire medievala a reprezentat o permanenta sursa de inspiratie pentru literatura ("Foc la Hanul cu Tei", de Isaac Peltz) si arta, ajutand numerosi artisti in cautarea lor de frumos. Frumusetea galeriei este data si de amplasamentul acesteia, "Hanul cu Tei" fiind inconjurat de numeroase monumente istorice: Curtea Sticlarilor, Hanul lui Manuc, Casa Domneasca, cladirea Bancii Nationale, care imprima zonei o atmosfera medievala atractiva pentru un numar impresionant de vizitatori.

Amplasata intre Strada Lipscani nr. 63-65 si Strada Blanari nr. 5-7, cladirea galeriei este prevazuta cu doua intrari, ambele prin curtea interioara de forma dreptunghiulara, de tip spaniol. Desi a fost restaurat in 1971, odata cu restaurarea Curtii Domnesti si a Hanului lui Manuc, intregul ansamblu arhitectural mai pastreaza inca viu suflul medieval, suflu ce poate fi simtit atat la mansarda, cat si la etajul cladirii, intr-un spatiu de 1.142 mp.

Galeria de Arta si Antichitati "Hanul cu Tei" este nu numai un spatiu al artei, ci si o locatie de valorificare imediata a obiectelor vechi de arta (piese de mobilier, lambriuri, tapiserii si covoare, tablouri, fotografii, albume, document vechi, ceasuri, aparate de fotografiat si gramofoane, monede si decoratii, jucarii etc), in cadrul Casei de Licitatii omonime. Datorita vanzarilor mari din cadrul licitatiilor, obiectele expuse se propun in prima sedinta de licitatie, cu posibilitatea de a ramane in generosul spatiu al galeriei spre comercializare la pret fix vizitatorilor zilnici, in cazul in care obiectul nu a fost licitat. Evaluarea se face de catre expertii nostri, in conditii de negociere directa cu proprietarul, cu posibilitatea de deplasare la domiciliu si transport gratuit in cazul piselor de mari dimensiuni si a mobilierului.

Orar galerie de arta

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00