Bucuresti

Galeria de Arta Senso participa cu trei artisti la Targul de Arta Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.)

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1301

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Galeria SENSO la Târgul de Artă Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.) 2014
În perioada 24 - 26 octombrie 2014 va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Artă C.A.R, Inovator Contemporary Art Ruhr. Acesta va fi găzduit în Arealul A, clădirile A 5, A 6, A 8, A 12 și în A 35 (clădirea SANAA) și în spațiul exterior, pe suprafața de expunere de 6000 mp a Centrului Cultural Zollverein din Essen, inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 octombrie, orele 20.00.

La această ediție, România va fi din nou țară – focus a Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), eveniment anual unde vor participa peste 300 de artiști vizuali din întreaga lume. România a fost în premieră, țară-focus la ediția din luna mai (secțiunea Media Art Fair), statut special evidenţiat prin standuri naționale organizate de Institutul Cultural Român în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi galeria KunstArt din Bochum.

Arta românească va fi prezentă la secțiunea Contemporary Art Fair printr-o selecție de 43 de artiști vizuali și de o serie de galerii, printre care se numără și Galeria SENSO careva fi reprezentată prin lucrările a trei dintre artiști: Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner. Aceștia s-au numărat printre protagoniștii expoziției ”CONEXIUNI ȘI SEMNE” găzduită de Galeria SENSO în perioada iulie – septembrie 2014.

Anca Boeriu este Lector Univ. Dr. la secția Grafică a Universității Nationale de Arte București. A absolvit Institutul de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu‘ promotia 1982, clasa prof. Eugen Popa, este Membră UAP din 1993, Membru al biroului de sectie Grafica, iar din anul 2008 Doctor în arte vizuale. Din 2005 este Reprezentantul pentru România la Trienala pentru gravură mică de la Chamalieres, Franța. A fost distinsă cu numeroase premii, are 12 expoziții personale (București, Timișoara, Viena, Basel) și zeci de expoziții de grup.