Bucuresti

Ghid complet: cum alegi un televizor potrivit nevoilor tale?

Ghid complet: cum alegi un televizor potrivit nevoilor tale?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 luni si 1 zi
Vizualizari
93

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În era tehnologiei un televizor este un obiect aproape nelipsit din majoritatea locuințelor. Acest lucru se datorează în special multitudinii de activități pe care le poți desfășura cu ajutorul său. Printre acestea se numără petrecerea timpului liber alături de familie sau prieteni, ascultarea de podcast-uri și muzică, dar și vizionarea de documentare filme sau videoclipuri de divertisment. Când vine vorba despre alegerea sa, televizorul poate fi găsit în piață în mai multe variante în funcție de dimensiune, model, caracteristici, dar și funcții particulare pe care le poate îndeplini. În rândurile următoare vei afla care sunt unele dintre cele mai importante criterii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi device-ul potrivit nevoilor tale.

Tipul televizorului


Probabil una dintre primele întrebări la care trebuie să îți răspunzi este dacă îți dorești un televizor la care să privești doar posturile disponibile în grila furnizorului tău de cablu sau dacă mai degrabă ai prefera să asculți muzică sau să vezi filme pe o rețea de streaming. Dacă te afli în prima situație cel mai probabil un device clasic este suficient pentru nevoile tale. În cazul în care vrei să profiți de toate beneficiile pe care era digitalizării ți le oferă, este recomandat să verifici și gama de televizoare smart disponibile pe piață. Acestea sunt prevăzute cu multiple funcții menite să îți facă experiența cât mai plăcută.

Rezoluția ecranului


Rezoluția ecranului se traduce prin claritatea imaginii pe care o vezi afișată. În funcție de locul în care îți dorești să poziționezi televizorul, aceasta poate fi mai scăzută sau mai ridicată. Spre exemplu, dacă vrei să îl pui în bucătărie, cel mai probabil poți opta pentru un produs cu o rezoluție mai scăzută, deoarece îți vei petrece timpul gătind sau mâncând. Pentru sufragerie este indicată o claritate premium de tip full HD sau ultra HD, care îți va permite să vezi chiar și cele mai mici detalii.

Diagonala display-ului


Dimensiunea display-ului este importantă pentru a decide calitatea experienței pe care o vei avea atunci când privești la televizor. Cu cât ecranul este mai mare, cu atât îți va fi mai ușor să vezi programele preferate fără probleme. Ai grijă, totuși, să optezi pentru diagonala potrivită în funcție de încăpere. Ca sfat general, distanța optimă între dispozitiv și locul în care ești așezat este de doi-trei metri.

Dimensiunea potrivită în funcție de încăpere


  • Pentru bucătării sau spații de mici dimensiuni optează pentru o diagonală cuprinsă între 48 și 81 cm.
  • Dormitorul ar trebui să aibă un ecran de maximum 110 cm.
  • Livingul, în funcție de dimensiunea sa, poate avea un ecran de până la 163 cm.
  • Diagonalele de peste 163 cm sunt recomandate teraselor, restaurantelor sau spațiilor mari, deschise.


Porturi și conectivitate


Indiferent dacă ai decis să optezi pentru un televizor clasic sau smart acesta va veni dotat cu diverse porturi și opțiuni de conectivitate. Astfel, poți alege produse care se conectează prin Bluetooth, WiFi sau cu ajutorul cablurilor de tip USB. Cu ajutorul acestora vei putea viziona filme, ori îți vei putea conecta telefonul, laptopul sau tableta la televizor.

Alegerea unui televizor potrivit nevoilor tale este ușoară dacă iei în considerare sfaturile din acest ghid. Dimensiunea ecranului, rezoluția, dar și tipul device-lui sunt importante pentru experiența ulterioară pe care o vei avea în timp ce urmărești programele preferate.

Sursa foto: Freepik.com