Bucuresti

Ghid practic și rapid de renovare a locuinței

Ghid practic și rapid de renovare a locuinței

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 zile si 8 ore
Vizualizari
48

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Renovarea locuinţei nu trebuie privită ca o cheltuială, ci ca o investiţie în utilitatea şi confortul spaţiului pe care îl împarţi cu persoanele dragi. Renovările de amploare se fac o dată la câţiva ani, în funcţie de calitatea materialelor utilizate ultima dată, de dorinţa de schimbare sau de nevoia unei intervenţii în urma unor probleme casnice. Iată câteva sfaturi despre cum poţi renova practic şi rapid casa în care locuieşti.

Stabileşte un buget


În ţara noastră, preţul este principalul criteriu de achiziţie atât pentru bunuri, cât şi în cazul serviciilor. Există însă şi modalităţi de a obţine cel mai bun raport între cost şi calitate. Cel mai înţelept, înainte de a începe proiectul de renovare, este să stabileşti bugetul de care dispui. Atenţie, însă, la cheltuielile neprevăzute. Pentru a nu stopa lucrările deja începute din cauza unor probleme apărute pe parcurs poţi apela la credite pentru consum. Astfel, vei putea scăpa de şantier pentru a te bucura de noul spaţiu amenajat.

Fă un plan de lucru

În funcţie de bugetul disponibil şi de amploarea proiectului asumat vei putea alege dacă lucrare se poate realiza în regie proprie sau vei contracta o echipă de profesionişti. Varianta a doua este mai sigură, dar mai costisitoare. Dacă nu eşti specialist în domeniul construcţiilor, orice sfat îţi va fi de ajutor în realizarea planului. Apelează la prieteni care au trecut prin astfel de lucrări pentru a fi la curent tarifele, problemele sau cele mai noi tehnici. Un minim efort de documentare din surse sigure te va ajuta să eviţi problemele de care s-au lovit alții înaintea ta.

Implică-te în proiect

În cazul renovării locuinţei, implicarea personală îţi poate aduce doar beneficii. Dacă eşti cât de cât priceput, poţi scuti sume importante de bani pentru manoperă. Spre exemplu, poţi decoperta, căra molozul rezultat şi achiziţiona materialele de construcţii. Toate acestea vor avea costuri aproape de 0, spre deosebire de varianta în care angajezi pe cineva să le facă. Chiar şi atunci când nu doreşti să te implici fizic şi laşi toată lucrarea în seama unor meşteri, este important să fii prezent pe şantier şi să ai habar despre ceea ce se întâmplă. Nu porni de la premisa că cineva ar dori să te înşele, dar un beneficiar stăpân pe el, care ştie exact ce doreşte de la echipa angajată, va impune respect şi seriozitate. Câştigi timp şi bani atunci când întorci din faşă o lucrare pornită greşit şi o aşezi pe făgaşul normal.

Îmbunătăţiri, nu doar renovări

Dacă tot investeşti timp, nervi şi bani într-un proiect care îţi transforma casa într-un spaţiu greu de locuit timp de câteva zile sau săptămâni, fă tot posibilul ca efortul să merite. Adu îmbunătăţiri la calitatea pereţilor şi a pardoselii și, dacă e cazul, la mobilier şi decoraţiuni. Dacă nu ai parte de multă lumină naturală, suplineşte acest deficit prin instalarea de corpuri de iluminat eficiente şi tonuri neutre, cât mai aproape de alb. Luminozitatea aduce bună dispoziţie şi creşte senzaţia de spaţiu.

Lucrează legal

Este valabil în special pentru lucrările în regie proprie. Firmele de construcţii cunosc şi respectă reglementările legale în domeniu. Aşadar, indiferent că vorbim despre casă sau apartament în bloc, orice intervenţie trebuie să respecte legislaţia muncii şi reglementările din domeniul construcţiilor. Altfel, în eventualitatea unei abateri, rişti sancţiuni şi amenzi costisitoare.

Renovarea locuinţei este o investiţie pe termen lung, un proiect pe care ţi-l asumi o dată la câţiva ani. Pentru a te bucura de actualele lucrări vreme de mai bine de un deceniu este important să achiziţionezi produse de calitate şi să le instalezi profesionist.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/tablou-pictura-desen-picta-5495067/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari