Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ghidul chirurgical pentru intervenția cu implanturi dentare. De ce avem nevoie de el?

Ghidul chirurgical pentru intervenția cu implanturi dentare. De ce avem nevoie de el?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
414

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ghidul chirurgical este o unealtă modernă foarte valoroasă, ce simplifică foarte mult munca medicului și oferă siguranță pacientului. El este creat pe baza calculelor realizate în urma analizei computer tomografiei și tuturor detaliilor operației din etapa de planificare. Astfel, probabilitatea apariției complicațiilor în timpul intervenției este redusă la minim.

Ghidul este fabricat individual pentru fiecare pacient prin suprapunerea computer tomografiei cu scanarea 3D a arcadelor edentate. El se aseamănă cu o gutieră dentară dar care conține orificii ce indică cu exactitate poziția exactă de inserare a implanturilor. Orificiile ghidează instrumentele medicului și permit inserarea implantului în os în angulația și la adâncimea potrivite.

Indicații:

  • Absența unuia sau mai multor dinți pe o arcadă.
  • Atunci când în apropiere se găsesc structuri anatomice ce trebuie evitate (ex. canal mandibular, sinusuri maxilare).
  • Atunci când există un volum osos limitat și implantul trebuie poziționat perfect pentru a evita grefele osoase.
  • Atunci când au fost identificate anomalii clinice în structura maxilarului, care implică necesitatea forajului la un unghi mare.
  • Necesitatea unei soluții chirurgicale cu incizii minime, fără lambouri.
  • In cazul pacienților cu afecțiuni generale (ex. diabet) ce implică scurtarea timpului operator la minim, precum și o invazivitate minimă.


Etapele realizării ghidului chirurgical


Etapa pregătitoare


Presupune un diagnostic general al stării cavității bucale, obținerea unui tablou clinic estimativ al patologiei, realizarea tomografiei computerizate. CT-ul este necesar atât pentru a determina poziția implantului, cât și pentru a alege tipul potrivit de lucrare protetică.

Scanarea cavității bucale


Implică scanarea arcadelor dentare cu un scaner intraoral. Se obține astfel o imagine digitală în 3D a cavității orale.

Planificarea ghidului chirurgical


Cu ajutorul unui program special, computerul suprapune imaginea digitală obținută prin scanarea arcadelor cu computer tomografia realizată anterior. Medicul va stabili apoi poziția cea mai potrivită a viitoarelor implanturi în os, iar programul va realiza un model digital al unui ghid chirurgical cât mai potrivit acestei poziționări. După, efectuarea de către medic a eventualelor corecturi, se trece la etapa următoare.

Realizarea ghidului chirurgical


Ghidul chirurgical este fabricat dintr-un material acrilic cu ajutorul unei imprimante 3D pe baza modelului digital realizat anterior.

Avantajele și dezavantajele ghidurilor chirurgicale


Avantaje

  • Prognostic mai favorabil al operației: factorul de eroare umană este minimizat, acuratețea este maximă.
  • Operația durează mai puțin: pozițiile în care trebuie inserate implanturile sunt deja calculate și marcate.
  • Invazivitatea operației este redusă: atunci când folosește un ghid chirurgical, chirurgul nu taie gingia, ci doar o străpunge în locul indicat pe șablon. Prin urmare, vindecarea este mai rapidă.
  • Riscul de inflamație și umflare după intervenție este redus.

Dezavantaje

- întârzierea operației. De obicei, un ghid chirurgical este realizat în două până la trei zile de la realizarea etapelor de diagnostic.
- ghidul chirurgical aduce cu sine un cost suplimentar.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro