Bucuresti

Gotan Project Show

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
878

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 28 februarie 2011 21:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Gotan Project revine in Romania!

Bucurestiul devine un reper international pe harta iubitorilor de tango. Incantati de primirea fabuloasa de anul trecut, Gotan Project pregatesc o reintoarcere (a patra) la Bucuresti, la sfarsitul lunii februarie. Pe 28 februarie, la Sala Palatului, cea mai celebra trupa de electro-tango demonstreaza teoria Tango 3.0 (titlul ultimului lor album): noua muzica este vechea muzica. Concertul este organizat de Events.

Subtil, dinamic, senzual, tangoul nu mai e demult un gen pentru nostalgici. Gotan Project, trupa care a dat o noua fata tangoului, se simte la Bucuresti ca la ea acasa. „A fost dragoste la prima vedere" spunea Christoph H. Müller anul trecut, la finalul concertului pe care l-au sustinut in vara anului 2010 in Capitala, tot la invitatia Events.

Cea mai cunoscuta trupa de electro-tango a momentului a inceput ca un experiment muzical. Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff si Christoph H. Müller au fost primii care au adus cu succes folclorul argentinian pe scena electronica. "La Revancha del tango", primul lor album a vandut un million de copii; i-a urmat al doilea album cu influente pronuntate de jazz, "Lunatico" si Gotan Project au plecat in turneu in jurul lumii. 12 ani mai tarziu, peste 2 milioane de albume vandute, ceva poezie, multe cautari, si multa munca, albumul Tango 3.0 (2010) face din Gotan Project un clasic „world music" de degustat la orice ora, redefinind elementele marcante ale acestui proiect muzical absolut fantastic.

Tangoul te invaluie de la deschiderea lenesa din "Tango Square", undeva intre un mars funebru din New Orleans si un vals pe bulevard, la influentele rock din "‘De hombre a hombre". Beat-uri domoale, introspectie, o atmosfera ce isi are radacinile pe strazile prafuite din Buenos Aires se impletesc cu voci precum Cristina Vilallonga pe "Peligro" sau Melingo in "Tu Misterio". O lista impresionanta de invitati completeaza reteta de succes a albumului. Dr. John le "imprumuta sound-ul calm al Hammond B3 pe Tango Square. Opera autorului Argentinian Julio Cortázar este omagiata in piesa "Rayuela", citind un pasaj din romanul sau cu acelasi nume.