Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Gradul Kelvin sau ce temperatura de culoare pentru gradina?

Gradul Kelvin sau ce temperatura de culoare pentru gradina?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
375

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

La fel ca si lumenul, gradul Kelvin este un punct esential care nu trebuie neglijat atunci cand se creeaza un iluminat exterior armonios in gradina. Kelvinul (k) este o temperatura absoluta care va permite sa cunoasteti temperatura de culoare a sursei sau a corpului de iluminat. Prin urmare, temperatura de culoare este exprimata in grade Kelvin. In termeni concreti, in functie de gradul kelvin al sursei de lumina, veti obtine o iluminare alb cald sau alb rece.

Si asta schimba totul! Albul cald este o culoare care aduce o atmosfera calda si prietenoasa in gradina. Ofera un anumit confort vizual sau o atmosfera linistitoare. Poate fi usor de combinat cu mobilier de exterior din lemn, cum ar fi terase din lemn exotic, copaci tropicali, pereti colorati etc. Aceasta temperatura de culoare alba calda este adesea asociata cu regiunile sudice si tarile calde. Dimpotriva, albul rece evoca modernitatea, dinamismul, curatenia si calmul... Acesta ofera o redare fidela a obiectelor, fara a le colora, precum albul cald. Mai luminos, mai fidel mediului inconjurator, albul rece este preferat pentru zonele exterioare din piatra, plantele nordice sau bazinele de apa. Cu cat nivelul kelvin este mai mic, cu atat culoarea este mai calda; invers, cu cat nivelul este mai mare, cu atat sursa de lumina este mai rece.

Poti utiliza proiectoare LED pentru gradina ta


Pentru gradina, poti sa utilizezi cu incredere proiectoare cu led pentru ca acestea sunt corpuri de iluminat care te vor ajuta sa scoti in evidenta diverse zone ale gradinii tale si anumite plante pe care vrei sa le evidentiezi. Proiectoarele de exterior sunt extrem de speciale si te vor ajuta sa schimbi complet locul si sa ii dai mai multa profunzime. De exemplu, recomandarea noastra este sa le pui pe langa copaci sau pe langa statuetele de gradina. Atunci cand lumina bate in sus pe aceste elemente vei schimba complet aspectul gradinii tale si vei crea un spatiu mai relaxant si mai intim in gradina. Alege proiectoare care sa iti asigure si ceva economie atunci cand le folosesti si astfel nu vei sta cu grija in momentul in care trebuie sa le aprinzi. De asemenea, tine cont de standarde pentru ca nu toate proiectoarele sunt adaptate pentru exterior.

Care ar trebui sa fie gradul de protectie IP pentru iluminatul exterior?


Atunci cand va alegeti viitoarele corpuri de iluminat, veti gasi intotdeauna clasificarea IP a corpului de iluminat pe ambalaj. Acest indice IP este putin cunoscut publicului larg, dar este esential pentru corpul de iluminat. Indica impermeabilitatea corpului de iluminat, atat impotriva particulelor solide, cat si impotriva stropilor de lichid. Iar cand vine vorba de corpurile de iluminat pentru exterior, va sfatuim sa tineti cont de acest indice. Primul numar indica protectia impotriva solidelor, in timp ce al doilea numar este un indicator al protectiei impotriva lichidelor. Cu cat numarul este mai mare, cu atat mai rezistent va fi corpul de iluminat la particule daunatoare. Pentru corpurile de iluminat de exterior se asteapta un rating IP44.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro