Bucuresti

Greseli de evitat in pictura pe numere

Greseli de evitat in pictura pe numere

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 saptamani si 2 zile
Apartine de
SEO Power
Vizualizari
79

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pictura pe numere a castigat tot mai mult teren in ultimii ani in Romania, fiind o modalitate de relaxare, dar si de initiere in tehnicile si metodele de lucru ale creatiilor plastice. Copii, adolescenti, adulti si bunici se numara printre fanii acestui hobby creativ, care le cultiva rabdarea, atentia si indemanarea.

Care sunt cele mai frecvente greseli in pictura pe numere

O lucrare reusita este una care se prezinta impecabil, dar pana la acest punct trebuie evitate cateva greseli care sunt destul de frecvente in pictura pe numere:

Nu se incepe de jos in sus!

O regula importanta a picturii pe numere este sa se inceapa lucrul din coltul din stanga, sus (in cazul stangacilor se poate incepe din coltul din dreapta, sus). Este bine ca lucrarea sa se incheie cu partea de jos, pentru a evita o pozitie inconfortabila a mainii.

Instructiunile trebuie citite!

Unii dintre micii sau marii artisti care incep picturi pe numere fac acest lucru fara sa citeasca instructiunile, ceea ce din start este o greseala. In kituri sunt informatii importante, care, daca nu sunt parcurse, pot duce la un esec pe panza. Spre exemplu, utilizatorii nu au de unde sa stie ca pe portiunile in care se afla doua numere trebuie aplicat un amestec intre culorile respective.

Pensulele trebuie sa aiba dimensiuni potrivite

Kiturile de pictura de acest fel sunt insotite si de pensule adecvate. Astfel, pentru portiunile mai intinse, in care este nevoie de o singura culoare, se va folosi pensula cea mai mare din kit, in schimb pentru acele picturi cu orase, in care detaliile sunt numeroase si de mici dimensiuni, se poate folosi o pensula mica.

Nu se aplica vopsea in exces

Ca si in cazul picturii traditionale si in acest tip de pictura este nevoie de o cantitate adecvata de vopsea, recomanda specialistii de la DareToPaint. Nu trebuie sa se exagereze cu o anumita culoare. In acest sens, inainte de a se apuca de lucru, artistul poate dilua culorile, in special pe cele mate, de culori inchise. Stratul de vopsea trebuie sa acopere numarul de pe panza, nu sa dea un aspect neplacut.

Instrumentele de lucru trebuie stranse si pastrate cu grija

In cazul in care o lucrare nu este terminata, nu este nicio problema. Se vor strange toate instrumentele de lucru, o atentie speciala fiind ca recipientele cu culoare acrilica sa nu fie lasate descoperite, pentru ca in sesiunea viitoare de picturi cu peisaje sau cu alte detalii ele nu vor mai putea fi folosite, pentru ca vor fi uscate.

Alegerea unui kit adecvat aptitudinilor

Incepatorii care se avanta la picturi cu peisaje complexe si solicitante vor avea tendinta sa se descurajeze, iar cei experimentati care vor avea in fata un model prea simplu pentru abilitatile lor se vor plictisi mai usor. Este necesar ca fiecare pictor sa-si autoevalueze aptitudinile si sa-si aleaga produse adecvate.

In concluzie, fiecare mic sau mare artist care este un fan al picturii pe numere trebuie sa fie atent la regulile de baza ale acesteia, printre care se numara citirea instructiunilor, utilizarea cantitatilor adecvate de culoare sau a pensulelor potrivite, astfel incat sa nu comita greseli care ii pot compromite lucrarea.