Bucuresti

Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda

Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Bulevardul Ficusului, nr. 44
Telefon
0212323616
Fax
0212323616
Social links
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Vizualizari
8916

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda Bucuresti

Metrou: Aurel Vlaicu
Autobuz: 112, 131, 205, 261, 301, 335: Romaero
Tramvai: 5: Apicola.

Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă a luat fiinţă in anul 1972, prin ordinul nr.55 al Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini si a funcţionat de la început cu clase de liceu industrial, şcoala profesională, şcoala de maiştri şi şcoala postliceală.
Amplasat în vecinatatea societăţii ROMAERO SA (fosta Intreprindere de Avioane) şi METAV SA (fosta Intreprindere de piese pentru avioane), precum şi a Aeroportului Băneasa, colegiul nostru scolar a beneficiat de-a lungul timpului de o bogatăa colaborare cu specialişstii din domeniul aviaţtiei, având acces nu numai în secţiile de producţie specializate, dar şi în laboratoarele şi compartimentele de înaltăa tehnicitate din domeniul aviaţiei.

Pe parcursul anilor a purtat diverse titulaturi:
  • Liceul industrial nr. 9
  • Liceul industrial nr. 3
  • Grup Şcolar Henri Coandă
  • Grup Şcolar de Aeronautică Henri Coandă
  • Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă.
Perioada 1982-1989, când industria aeronauticăa românească a cunoscut cea mai mare dezvoltare, a corespuns cu creşterea cea mai mare a numărului de clase (78) şi a numărului de elevi (3000), cu diversificarea meseriilor, cu dotarea cu materiale didactice şi mijloace de invăţământ, cu construirea de spaţii şcolare noi.
Dupa 1990 oferta şcolii a fost diversificată şi mai mult, prin dezvoltarea profilurilor matematică - informatică, uman, filologie, tehnic-mecanic, tehnic-electro, atât la cursuri de zi, cât şi la cursuri serale.
Incepând cu anul 1997 şcoala profesională a fost cuprinsă in Programul PHARE VET-RO pentru meserii de aviaţie.
In parteneriat cu comunitatea locală, cu societăţile cu profil de aviaţtie, au fost diversificate meseriile în care sunt pregătiţi elevii în cadrul şcolii de ucenici şi a şcolii postliceale.
Unitatea noastră şcolară a răspuns tuturor solicitărilor de forţă de muncă a agentilor economici cu profil de aviaţie, preluând o mare parte a numărului de elevi din zona de nord a municipiului, dar şi din zonele limitrofe. Profilul atractiv, rezultatele elevilor au făcut ca renumele şcolii să depăşească limitele sectorului, sau chiar ale Municipiului Bucuresti. In prezent suntem singura unitate şcolara cu profil de aviaţie din ţară.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat