Bucuresti

Hai sa fim (mai) buni!

Hai sa fim (mai) buni!

Detalii workshop

Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
628

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 3 martie 201519:00-21:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare workshop

Hai să fim (mai) buni!
Ce?
Din experiența de psiholog și de om care își trăiește viața prin și pentru oameni, am observat o devalorizare a conceptului de bunătate. De la una din virtuțile primare care descria calitatea spiritului uman, bunătatea a ajuns sa fie în percepția generală o caracteristică a unui om slab, avid după atenție. Sunt celebre afirmațiile populare “Dacă ești bun, ești luat de prost”, “Ești prea bun” sau “Ești fraier că ajuți”.
În opinia mea, este un lucru înălțător să fii bun, este un semn al deschiderii, al altruismului, al capacității de a vedea binele dincolo de noi. Este o dovadă de încredere oferită celui în nevoie, un semn de respect care se manifestă în grija pentru cel de alături. A fi bun presupune să aduci alinare, să oferi iertare, să-l ridici pe cel ce nu se poate ridica singur.
Din păcate, oamenii chiar au ajuns să profite de cei capabili să demonstreze aceste calități, dar eu consider normal acest lucru. Este normal să existe și oameni care să te critice, este normal să existe și oameni care să te desconsidere pentru că oferi prea ușor. Acestea sunt limitele multora, dar eu sunt pasionată de a înțelege care este măsura în care (te) poți dărui, în care poți ajuta, fără a te pierde pe tine.
Acest atelier se adresează persoanelor care au momente în care se simt descumpăniți, folosiți și nu înțeleg de ce faptele bune le sunt răsplătite cu aversiune, respingere, nemulțumire.
În cadrul celor două întâlniri îți voi arăta cum poți continua să faci bine, fără a-i mai lăsa pe ceilalți să te rănească. Voi împărtăși cu tine tehnici pe care eu însămi le aplic de mai mult de un an prin care să nu mai fii salvatorul tuturor, dar să îi ajuți pe toți cei care au nevoie de tine.
Cu cine?
Mă numesc Poliana Radu... și este în natura mea să fiu un om bun. Atunci când simt că eforturile mele nu își ating scopul, apelez la Abecedarul Reacțiilor Umane. Cred din toată inima că fiecare are dreptul să înțeleagă și să manifeste bunătatea în propriul lui fel.De aceea, eu îmi voi asuma imaginea creată de gesturile mele, chiar dacă ceilalți le percep ca fiind extreme sau parte dintr-un mod de viață excentric.
Când?
  1. marți@incubator107, 24 februarie 2015 de la 19:00 la 21:00
  2. marți@incubator107, 3 martie 2015 de la 19:00 la 21:00