Bucuresti

Hobby de aventură sau pescuit cu magnet, ce este?

Hobby de aventură sau pescuit cu magnet, ce este?

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
271

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pescuitul cu magnet sau magnet fishing este un hobby care a câștigat extrem de multă popularitate în ultimii ani, în contextul pandemic, când nevoia oamenilor de a găsi activități recreative în aer liber a crescut considerabil.

Se spune că istoria pescuitului cu magnet a început cu pescarii și navigatorii care încercau să-și recupereze obiectele metalice scăpate în apă cu ajutorul magneților. Apoi, a devenit foarte popular în Marea Britanie, deoarece cele două războaie mondiale au lăsat în urma lor o mulțime de „suverniruri” ascunse sub ape, numai bune pentru a fi descoperite de generațiile următoare. Și de-aici, pescuitul cu magnet a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume, drept o combinație între un mod de a te recrea și acela de a trăi entuziasmul de a descoperi comori ascunse, ca într-o adevărată aventură.

Pe lângă vânătoarea de comori, pescuitul cu magnet este considerat în zilele noastre și o manifestare ecologică, având în vedere faptul că această practică implică căutarea și colectarea de obiecte metalice pe fundurile lacurilor sau în albiile râurilor, cu ajutorul unui magnet de putere mare atașat la capătul unei frânghii. Aceste obiecte fie au fost pierdute accidental, fie au fost aruncate neglijent în apă, iar pasionații de magnet fishing afirmă că obiectivul lor este acela de a curăța lacurile și râurile, eliberându-le astfel de poluatorii metalici, în timp ce ei se află în căutare de comori.

Pescuitul cu magnet: ce este?
Pescuitul cu magnet este, de fapt, destul de asemănător cu detectarea de metale. În timp ce detectarea de metale se întâmplă pe uscat, pescuitul cu magnet îți permite să găsești diverse obiecte metalice în diferite corpuri de apă. Poate nu ți-ai pus problema vreodată despre ce ar putea exista pe fundul unui lac sau în râul din apropierea zonei în care locuiești, dar acum ai o șansă reală de a afla. Dacă ești suficient de curios să încerci magnet fishingul, s-ar putea să rămâi suprins de unele dintre lucrurile pe care le-ai putea găsi.

Pescuitul cu magnet nu este doar un hobby extrem de interesant, ci și unul care nu costă foarte mult, căci tot ce-ți trebuie este un echipament standard de pornire, ce include: un magnet de neodim, o frânghie zdravănă și o pereche de mănuși rezistente la frecare și la umezeală, pentru a-ți proteja mâinile în timp ce pescuiești.

Pescuitul cu magnet oferă iubitorilor de ieșiri în natură o oportunitate de a interacționa cu mediul înconjurător într-un mod ce nu părea posibil în trecut. Fiecare sesiune de pescuit cu magnet va fi cu totul diferită, acesta fiind unul dintre multele motive pentru care acest hobby atrage atât de mulți adepți. Iar emoția stârnită de vânătoarea de comori este ceea ce face ca lucrurile să rămână mereu interesante.

Pescuitul cu magnet: cum se face?
Pescuitul cu magnet este destul de simplu, ușor de înțeles, de învățat și de pus în practică. În primul rând, trebuie să găsești o formă de apă în care să-ți începi aventura. Cu cât această apă se află într-o zonă intens vizitată de oameni, cu atât descoperirile tale vor fi mai semnificative, cel puțin în ceea ce privește cantitatea.

Odată stabilit locul pentru pescuitul cu magnet, există diferite moduri în care îl poți practica. Unul dintre ele este acela în care lași magnetul să se ducă direct în jos, spre adâncul apei, apoi te deplasezi pe lateral, într-o parte sau în cealaltă, până depistezi un obiect.

Un alt mod este acela în care arunci magnetul în apă la o distanță considerabilă de mal, îl lași să se scufunde, apoi îl tragi ușor spre tine, asigurându-te că rămâne prins de sediment. Această modalitate este puțin mai complicată, căci există riscul ca magnetul sau frânghia să se poată bloca, pe măsură ce încerci să recuperezi magnetul. Ca să elimini acest risc, va trebui să-ți completezi echipamentul de pescuit cu magnet cu un con anti-blocare, special conceput pentru magnetul tău.

Pescuitul cu magnet: de ce ai nevoie?

Pentru a te pregăti de această nouă aventură, vei avea nevoie de câteva lucruri. Articolele destinate pescuitului cu magnet sunt destul de accesibile ca preț, astfel că aproape oricine își poate permite să îmbrățișeze acest nou hobby. Dacă nu știi ce să alegi, nu-ți face griji, magazinele dedicate echipamentelor de magnet fishing au deja pregătite kituri în funcție de vârstă sau nivelul de experiență în această activitate.

În principiu, vei avea nevoie de:

  • un magnet de putere mare – magneții de neodim sunt cei mai indicați, aceștia fiind cei mai puternici magneți disponibili pe piață;
  • o frânghie de minim 15 metri, de preferat de poliester, în loc de nailon, datorită rezistenței sale crescute la umezeală;
  • o pereche de mănuși rezistente la perforare și la apă;
  • un cârlig pentru a facilita ridicarea obiectelor la suprafața apei;
  • un con anti-blocare, așa cum menționam mai sus.

Atenție, însă, că magneții de neodim sunt cu adevărat puternici, ceea ce îi face dificil de depozitat și de transportat. Dacă îl vei lipi accidental de portiera mașinii, spre exemplu, atunci va trebui să depui un efort considerabil pentru a-l îndepărta fără a provoca pagube. Un suport din polistiren va anula în mare măsură puterea de tracțiune a magnetului și va facilita transportarea acestuia.