Bucuresti

Iarna este cel mai bun sezon pentru o inspectie energetica a apartametului

Iarna este cel mai bun sezon pentru o inspectie energetica a apartametului

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Reflex Architecture
Vizualizari
753

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sezonul acesta este momentul potrivit pentru a afla situatia energetica in care se afla locuinta ta. Acest proces se poate face prin intermediul unor investigatii, care extrag date si analizeza situatia in care se afla imobilul.

Ca prim pas, se contacteaza o firma specializata de auditori energetici atestati, care identifica principalele caracteristici termice si energetice ale constructiei si propun solutii de reabilitare si modernizare termica si energetica. Exista 3 tipuri de investigatii care determina proprietatile si situatia energetica in care se afla o cladire: certificat energetic, audit energetic si termografie in constructie.

Certificatul energetic este cea mai buna si mai eficienta metoda de a afla performanta energetica. Teoretic, certificatul reprezinta un document tehnic, ce ofera informatii privitoare la consumul estimativ al unei locuinte. Din 2013, a devenit obligatoriu prin lege ca toti administratorii unui imobil aflati in situatiile de vanzare – cumparare, sunt obligati sa detina certificatul energetic.

Cum se obtine un certificat energetic in Bucuresti


Toate investigatiile precizate anterior se pot efectua prin solicitand serviciile unor auditori energetici atestati. Certificatul energetic se elibereaza rapid, in maxim 24 de ore de la vizita auditorilor la fata locului si este valabil 10 ani.

Pentru eliberarea certificatului de performanta energetica, solicitantul este obligat sa puna la dispozitia auditorilor un dosar continand o serie de informatii si documente: plan de cadastru, dimensiunile incaperilor si ferestrelor, planuri de situatie, planurile nivelurilor, sectiuni transversale si longitutdinale – in functie de tipul cladirii analizate.

Prin termografie in constructii se detecteaza pierderile de caldura, infiltratiile de apa, scurgerile de energie ale imobilului. Mai mult, te ajuta sa previi aparitiei mucegaiului, identificand zonele cele mai favorabile pentru dezvoltarea mucegaiului. Care este procedeul? Se citesc radiatiile electromagnetice emise de elementele cladirii, in infrarosu, prin intermediul unor instrumente specializate iar apoi sunt transformate intr-o serie de fotografii, cunoscute sub numele de termograme. Prin comparatia culorilor, se pot detecta asadar zonele in care se pierde cel mai mult sau mai putin caldura.

In urma acestei analizei, auditorii atestati gradul I prezinta caracteristicile termice si energetice si stabilesc planul de reabilitare termica si modernizare - astfel constructia se plaseaza intr-o clasa energetica superioara.