Bucuresti

Idei creative pentru transformarea curţii tale într-o veritabilă oază de armonie şi confort

Idei creative pentru transformarea curţii tale într-o veritabilă oază de armonie şi confort

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
257

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Avantajul unei curţi reprezintă principalul motiv pentru care cei mai mulţi români aleg să locuiască la casă. Amenajat corespunzător, acest spaţiu va deveni o extensie a locuinţei, în care vei putea petrece momente de relaxare, de primăvara devreme până toamna târziu. În funcţie de amplasament, spaţiu şi nevoile familiei tale vei putea construi o veritabilă oază de armonie şi confort. Iată câteva idei.

Terasează spaţiul


Amenajarea unui terasament pe esplanada casei creează o senzaţie de spaţialitate. Ideea este potrivită atât pentru curţile generoase, cât şi pentru suprafeţele restrânse. Materialele folosite pot fi din piatră sau lemn, în funcţie de stilul ales şi de destinaţiile noului loc. Poţi alege un stil unitar pentru tot spaţiul sau un design diferit pentru fiecare „etaj”. Dacă te opreşti la nobleţea şi rezistenţa proverbială a pietrei, ai de ales dintr-o gamă variată de modele de trepte exterior aici. Mobilierul de terasă, plantele, organizatoarele de exterior, locurile de joacă pentru copii sau colţurile preferate ale animalelor de companie îşi pot găsi cu uşurinţă amplasamentul într-o astfel de amenajare.

Ridică un foişor

Un foişor ridicat în grădina casei devine cu uşurinţă reşedinţa de vară „de afară”. În zilele libere, de dimineaţa până seara, un astfel de spaţiu te poate ţine departe de interiorul casei. Sunt atât de multe modele şi tipuri de foişoare, potrivite pentru orice stil arhitectural şi buget, încât este imposibil să nu găseşti unul potrivit nevoilor şi bugetului tău. În funcţie de amploarea proiectului, poţi porni de la patru stâlpi şi o învelitoare, pentru a ajunge la o replică în miniatură a vilei în care locuieşti. Prezenţa unor instrumente utile-grătar, chiuvetă, canapele, mese, fotolii, ladă frigorifică sau televizor-transformă foişorul în oaza ta de armonie şi confort.
Utilitatea spaţiului constă în amenajarea în câţiva metri pătraţi a unei bucătării de vară unite cu livingul.

Câştigă-ţi intimitatea

În special în zonele urbane, este destul de greu să te bucuri de intimitate în propria curte. În primul rând, în oraşele mari, găseşti foarte rar suprafeţe mari în jurul unei case. Iar dacă există, preţurile sunt exorbitante. Pentru a te bucura de clipe de relaxare ferite de privirile indiscrete ale vecinilor şi trecătorilor, trebuie să improvizezi. Din fericire, ai la dispoziţie o mulţime de soluţii naturale sau artificiale. Un gard de confidenţialitate poate fi amenajat din diverse materiale de construcţii opace, de la lemn până la piatră, plastic şi metal. Dacă doreşti să te bucuri şi de verdeaţă, în acelaşi timp, alege una dintre variantele de gard viu. Arbuştii plantaţi pentru umbră sau pentru înfrumuseţarea grădinii se găsesc într-o diversitate de culori şi dimensiuni.

Locuri de joacă


Un loc de joacă pentru copii în spatele casei are dublu beneficiu pentru părinţi. În primul rând, cei mici vor fi fericiţi şi departe de tentaţiile ecranelor din casă. În al doilea rând, cât timp ei se joacă afară, părinţii câştigă timp de relaxare şi îi pot supraveghea cu uşurinţă. În funcţie de vârsta şi preferinţele puștilor, aceştia pot fi implicaţi în procesul de alegere şi amplasare a componentelor locului de joacă. Poţi cumpăra sisteme de recreere uşor de asamblat, într-o operaţiune tata şi fiul. Sau poţi chiar amenaja un parc în propria curte, într-un veritabil proiect Do-It-Yourself. Idei găseşti destule în mediul online, cu sfaturi de realizare pas cu pas. Locurile de joacă nu sunt rezervate exclusiv copiilor. O masă de tenis, un coş de baschet sau o poartă de fotbal, acolo unde spaţiul permite, te pot menţine în formă fără a ieşi din propria curte.

Când vremea este plăcută, spaţiile exterioare devin sufrageria de afară a casei tale. Îţi trebuie doar puţină imaginaţie şi ceva grijă pentru a le întreţine, ca să te bucuri de clipe de relaxare în orice anotimp.

Sursa foto: piatraonline.ro/amenajare-gradina

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari