Bucuresti

Idei de cadouri pentru casă nouă pe care le poți cumpăra din București

Idei de cadouri pentru casă nouă pe care le poți cumpăra din București

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
142

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Obiceiul de a oferi un cadou de casă nouă se întâlnește nu numai la noi, dar și în alte țări. La început trebuie să fi avut legătură cu ceea ce făceau musafirii în vechime, când aduceau câte un lemn pentru încălzirea casei și pentru alungarea eventualelor spirite rele. UIterior, s-a considerat că o casă nouă are nevoie de hrană, prin urmare, persoanele care participau la petrecerea de început aduceau nu numai conserve, dar și hrană proaspătă. Modernitatea a modificat și mai mult lucrurile, în sensul că prietenii celor care se mutau în casă au început să aducă obiecte de care era nevoie în orice bucătărie. Mai mult, acum se merge pe ideea de a le ușura celor care mută în noua locuință adaptarea. În plus, există tot felul de superstiții și tradiții care te învață ce este bine sau nu să duci drept cadou de casă nouă.

Prin urmare, oferirea unui cadou de casă nouă este mai dificilă decât ai crezut inițial. Îți oferim câteva idei care te pot ajuta în această încercare, în speranța că-l vei alege pe cel mai inspirat.

Ce spune tradiția că ar fi bine să oferi

Există câteva obiecte despre care se crede că trebuie să fie oferite celor mutați în casă nouă. În cazul acestora mai ales simbolistica este interesantă:

 • Pâine: pentru că simbolizează norocul și belșugul. Dacă te duci la o petrecere de casă nouă te poți gândi la un platou pe care să existe pâinea în diverse combinații.
 • Sare: simbolizează belșugul, orice casă are nevoie de așa ceva, mai ales una nouă. Poți găsi diferite tipuri de sare în comerț.
 • Zahăr și miere: simbolizează dulceața vieții și le poți oferi din belșug. Există numeroase tipuri de miere de albine care cu siguranță sunt de apreciat în orice casă.
 • Vin: simbolizează desigur veselia. Și aici ai de unde alege, în funcție de preferințele tale și mai ales ale gazdelor.
 • Lemn: simbolizează stabilitatea de care are nevoie orice casă. Există numeroase cadouri din lemn care pot fi oferite celor care s-au mutat în casă nouă.
 • Lumânări: simbolizează lumina. Și în cazul lumânărilor există multe variante. Găsești în comerț lumânări parfumate, de culori și mărimi diferite, poți realiza un cadou frumos cu ele.

Ce ar fi bine să nu aduci de casă nouă

Există câteva cadouri la care ar fi mai bine să nu te gândești:

 • Animale de companie: chiar dacă ție îți plac animalele foarte tare și ai acasă o colecție impresionantă, ia în calcul că avem preocupări diferite. În plus, este vorba despre timpul și disponibilitatea pentru un asemenea cadou.
 • Cuțite: există și în cazul lor o simbolistică, a ghinionului însă. Despre cuțite se spune că aduc ceartă și despărțiri, prin urmare este mai bine să lași gazdele să se ocupe de achiziționarea acestor obiecte necesare în orice bucătărie.
 • Produse de îngrijire personală: în cazul lor, nu numai prețul este important, sau marca. Este foarte important și ce produse sunt pe placul gazdelor. În plus, produsele de îngrijire personală nu reprezintă articole neapărat utile într-o casă nouă.
 • Obiecte religioase: aspectul spiritual este foarte personal. Chiar dacă o anumită religie este importantă pentru tine nu înseamnă că proprietarii trebuie să aibă aceleași înclinații. Este mai bine să-i lași pe ei să decidă simbolistica religioasă pe care o preferă în casă.

Cadouri de casă nouă: cele mai inspirate idei
 • Piese de mobilier: firește, nu trebuie să optezi pentru obiecte mari, poți alege în schimb un obiect mai mic și neapărat util: o măsuță de cafea, un fotoliu de masaj (București)
 • Aparate electrocasnice: dacă persoanele care se mută în casă nouă îți sunt foarte apropiate, poți opta pentru aparate foarte utile în orice bucătărie precum storcător de fructe, toaster, grill electric, expresor.
 • Decorațiuni: există o gamă largă de astfel de obiecte, ai de unde alege. Poți opta pentru un ceas de perete deosebit, rame de fotografii, perne decorative, suporturi, tablouri, corpuri de iluminat, covorașe.
 • Cadouri personalizate: pentru acest gen de cadouri trebuie să ai o relație foarte apropiată cu persoanele care se mută în casă nouă, să le cunoști preferințele și obiceiurile. Poți opta pentru asemenea cadouri dacă sunteti parte a aceluiași cerc de prieteni.
 • Obiecte utile: dacă nu poți să te decizi, ar mai fi o variantă. Alege ceva care nu are cum să nu fie util cuiva care s-a mutat în casă nouă: set de veselă, set de tacâmuri, set prosoape baie, set prosoape bucătărie, set lenjerie de pat, pături, set de perne.

La o primă vedere, alegerea unui cadou de casă nouă poate părea dificilă, dar nu este. Poate fi chiar o activitate amuzantă, mai ales dacă o faci pentru persoane la care ții în mod deosebit. Ideea de care trebuie să ții seama este aceasta: oferă întotdeauna un cadou util.

Sursa foto: shutterstock.com