Bucuresti

Idei de depozitare în spațiile mici

Idei de depozitare în spațiile mici

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
166

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Și pe tine te enervează toate ideile de design peste care dai atunci când cauți sugestii de amenajare interioară? Nici pe tine nu te ajută sfaturile de așezare a mobilierului, când vezi fotografii cu încăperi ce par a fi uriașe, cu geamuri care ocupă un perete întreg și sufragerii din care nu lipsește șemineul? La drept vorbind, câți dintre noi au ocazia să se bucure de o casă extrem de spațioasă, cum doar în filme mai poți admira?

Dacă locuiești într-un apartament micuț, probabil câteva idei practice de amenajare a casei adaptate la realitatea în care trăim vor fi de bun augur, așa că află din rândurile următoare care sunt ponturile de care ai putea profita pentru a elibera cât mai mult spațiu din jurul tău.

Eliberează holul


Primul cu care ar trebui să începi reconfigurarea apartamentului ar trebui să fie holul. Fiind vorba de prima cameră în care pășești atunci când intri în casă, acesta ar trebui să îți lase impresia unui spațiu aerisit, nicidecum sufocant. Perechile de pantofi care se întind lângă ușă ar trebui să dispară, iar gecile voluminoase ori paltoanele ar trebui să își găsească și ele un loc, cât să-ți permită accesul degajat în holul apartamentului. Poate cel mai bine ar trebui să „răsfoiești” ofertele online de modele de cuiere cu pantofar pentru hol și să alegi unul care se potrivește cu stilul în care ai realizat designul casei sau măcar pe cel al holului. Astfel, poți depozita întreaga colecție de încălțăminte, dar și hainele care altfel nu doar că ar ocupa un spațiu semnificativ, dar ar arăta și urât, expuse chiar la intrarea în apartament.

Folosește mobilier adecvat

Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul îngust și în restul casei, nu doar pe hol, nu îți rămâne la dispoziție decât un truc vechi, dar aproape uitat în rândurile generațiilor noi. Mai ții minte cum bunicii noștri ascundeau așternuturile și pernele ori plapumele în lăzile de la capul patului? Noi de ce nu am face la fel? Însă, în loc de ladă, avem la dispoziție canapelele cu sertar, paturile cu loc de depozitare sau chiar cuburile pe care le folosim pe post de scăunele. Toate acestea sunt perfecte pentru un apartament sau o garsonieră deloc generoase cu spațiul, pentru că le poți umple cu lucruri de care nu ai nevoie în fiecare zi, cum ar fi hainele sau încălțămintea din extrasezon ori seturile suplimentare de lenjerie.

Utilizează spațiul pe verticală

Cel mai important truc pe care îl poți aplica este, până la urmă, folosirea spațiului din încăperi pe verticală. Dulapurile suspendate sunt cea mai bună soluție pentru apartamentele mici, așa că folosește-le cu încredere. Acestea pot fi monta în absolut orice cameră, chiar și la baie, unde presupunem că te lovești de aceeași problemă - lipsa spațiului. Rafturile suspendate sunt, de asemenea, o soluție bună pentru tine, însă nu pot fi așezate oriunde, pentru că vizual vor încărca locul în care stau. Totuși, pentru bucătărie și baie, acestea sunt foarte potrivite.

Nu uita că încăperile mici vor părea mai largi dacă alegi pentru ele un design adecvat, folosind o paletă deschisă de culori, iar cu acest sfat, dar și cele de mai sus, sperăm să îți fi venit în ajutor pentru a-ți putea recâștiga spațiul după care tânjeai. Mult succes la reamenajare!

Sursa foto: /drive.google.com/file/d/1FW6h18EHeLfSG2iyuxyL48Mf-trnm3DM/view?usp=sharing