Bucuresti

Idei pentru crearea unui colț de lectură la tine acasă

Idei pentru crearea unui colț de lectură la tine acasă

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Vizualizari
308

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Îți place să citești iar cărțile te relaxează? Află că îți poți personaliza un colț de lectură ideal pentru orice locuință! Deseori, pare complicat să amenajezi un spațiu special pentru citit, mai ales dacă locuiești într-un apartament mic. Cu toate acestea, există idei utile pe care le poți lua în calcul atunci când vrei să te îndepărtezi de cotidian, cu ajutorul cărților. Deși poți citi oriunde, atunci când te așezi pe pat sau pe canapea, vei simți o ușoară stare de somnolență după doar câteva pagini. Iată cum poți folosi spațiul inteligent, pentru a crea un colț de lectură la tine acasă!

Găsește un loc potrivit în casă

Prima întrebare pe care ți-o pui atunci când te gândești la crearea unui colț de lectură este unde îl amenajezi? Dacă spațiul de care dispui este limitat, colțul pentru citit nu trebuie să ocupe mult. Începe prin a analiza cu atenție încăperile și găsește un spațiu care nu este folosit, confortabil și intim, unde ai putea citi. Acest spațiu poate fi un pervaz lat, lângă o fereastră, pe balcon sau un colț liber în dormitor sau în sufragerie. Dacă nu găsești niciun spațiu, alege un colț liber pe podea și decorează-l cu perne pufoase, pe care să te așezi atunci când citești.

Optează pentru mobilierul potrivit

Atunci când amenajezi un colț pentru lectură, ai nevoie de confort, așa că mobilierul este extrem de important. Poți opta pentru mobilier la comandă sau poți alege biblioteci tranziționale, așezate pe plan vertical, unde să-ți așezi cărțile. Biblioteca tranzițională nu ocupă mult loc și te ajută să creezi un loc de lectură relaxant și intim, chiar și cu un buget restrâns. În funcție de spațiul din locuință, poți alege un fotoliu, un hamac sau o banchetă pe care să stai și o măsuță pe care să așezi o cană de ceai sau cafea. În acest fel, ai toate obiectele la îndemână, fără să te deplasezi constant.

Folosește textile

Dacă ai ales locul pentru citit și mobilierul potrivit, este indicat să folosești textile care îți aduc un plus de confort. De pildă, poți îmbrăca un fotoliu sau un scaun într-un material moale. La fel de potrivite sunt și pernele decorative, păturile și blănurile artificiale, care arată minunat pe un fotoliu. Totodată, aceste textile îți oferă confort în zilele răcoroase, în care vrei să citești o carte, învelit cu pătura preferată.

Bucură-te de lumină suficientă

Un factor esențial în amenajarea unui colț de lectură este lumina potrivită. Ideal ar fi să amplasezi colțul de lectură lângă fereastră sau într-un loc unde ajunge lumina naturală. Spre deosebire de lumina artificială, care obosește ochii, lumina naturală este ideală pentru citit. Dacă vrei să citești într-o zi întunecoasă sau pe timpul serii, vei avea nevoie și de un lampadar sau o veioză. Optează pentru corpuri de iluminat cu lumină caldă, mult mai plăcută pentru ochi. Ești fanul unor lumini ambientale? Optează și pentru lămpi pentru citit, care se atașează pe carte.

Toate aceste elemente sunt perfecte pentru crearea unui colț de lectură care oferă intimitate. Scopul unui colț de lectură este confortul și obținerea unei atmosfere unice, de care să te bucuri de fiecare dată. Indiferent dacă ai un buget limitat sau unul generos, poți obține un colț de lectură care să te inspire.

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-girl-yellow-animal-4056475/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari