Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Igiena intimă și implicațiile ei asupra sănătății

Igiena intimă și implicațiile ei asupra sănătății

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
466

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Igiena intimă este extrem de importantă pentru menținerea sănătății organismului tău. În plus, o atenție deosebită acordată îngrijirii acestei zone te va ajuta să te bucuri în continuare de o viață de cuplu și o viață sexuală fără griji.

Printr-o igienă intimă riguroasă îți protejezi tractul genito-urinar și previi apariția infecțiilor vaginale sau urinare neplăcute (vezi cistita tratament). Vaginul unei femei este un organ cu totul fascinant – se poate autocurăța și poate da naștere copiilor fără prea multe complicații. Singura ta sarcină este să te asiguri că zona din jurul tău este mereu curată, pentru ca pH-ul vaginului să rămână mereu echilibrat (valorile normale sunt cuprinse între 3.8 și 4.5).

Cum poți face asta? Aplicând sfaturile de mai jos!


1. Poartă lenjerie intimă din bumbac, mai ales în perioada menstruală

Ca să nu te confrunți cu mirosuri neplăcute din zona intimă trebuie să porți lenjerie din bumbac, care lasă pielea să respire, și să înlocuiești absorbantele clasice din comerț cu unele naturale, cum sunt cele de la ENROUSH. Nu conțin parfum sau alte substanțe chimice, nu sunt albite cu clor și oferă protecția necesară oricât de abundentă ar fi scurgerea menstruală. În momentul în care zona intimă este mereu caldă și umedă, se transformă într-un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Dacă folosești lenjerie intimă sintetică și absorbante parfumate, rezultatul nu are cum să fie unul prea bun. Așa că, pregătește-te pentru această perioadă cu lenjerie din bumbac, absorbante din bumbac organic și fibre naturale și cu plasturi menstruali pentru ameliorarea durerilor și vei trece mult mai ușor peste aceste zile.

2. Evită produsele de igienă intimă parfumate

Șervețelele parfumate, deodorantele vaginale, scruburile vaginale, absorbantele parfumate – toate acestea nu fac altceva decât să dezechilibreze pH-ul vaginului tău și să îl predispună la infecții. Unele produse cu un conținut mare de substanțe chimice pot chiar să provoace iritații sau alergii la nivelul vulvei. Așa că, data viitoare gândește-te de două ori înainte de a achiziționa astfel de produse de igienă intimă parfumate.

3. Folosește protej-slipuri pentru zilele cu scurgeri vaginale abundente

În perioada de sarcină sau în zilele de ovulație, s-ar putea să te trezești mult mai des cu o senzație de umezeală în zona intimă. Ca să scapi de acest disconfort, poți opta pentru protej-slipuri din bumbac organic 100%, fără plastic, parfum, substanțe toxice sau fibre sintetice. Absorbantele zilnice ENROUSH sunt foarte fine și confortabile de purtat, lasă pielea să respire și îți oferă o senzație de prospețime pentru întreaga zi.

4. Evită epilatul cu lama de ras

În ziua de astăzi, majoritatea femeilor vor să scape de părul pubian, considerându-l inestetic. Însă, părul din zona intimă ține la distanță bacteriile și virușii și protejează vulva în timpul actului sexual împotriva frecării. În momentul în care te razi, te poți alege cu iritații, roșeață, fire de păr încarnate și tăieturi care atrag după sine și bacterii. Nici crema pentru îndepărtarea părului nu este recomandată în această zonă sensibilă, deci singura variantă pe care o mai ai la dispoziție este epilatul într-un salon profesionist.


5. Evită gelurile de duș și săpunurile obișnuite

Săpunurile și gelurile de duș nu sunt recomandate pentru igiena intimă pentru că afectează echilibrul sănătos al bacteriilor de la nivelul vaginului și modifică pH-ul. Mai mult decât atât, unele produse pot provoca chiar iritații sau alergii. Pentru zona vulvei sunt recomandate doar produsele de igienă intimă cu ingrediente naturale, cum este gelul intim de la ENROUSH, produs de medici ginecologi în colaborare cu dermatologi. Acest produs conține propolis și Tribulus Terrestris care asigură o protecție antibacteriană ridicată.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/