Bucuresti

Impactul unor decorațiuni interioare asupra stării noastre de spirit

Impactul unor decorațiuni interioare asupra stării noastre de spirit

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
Target Web
Vizualizari
77

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu de puține ori, cu toții am trăit experiența de a ne întoarce acasă după o zi deosebit de grea și de stresantă. După o astfel de zi, tot ce ne dorim este să ajungem acasă în locul nostru privat și ferit de probleme, care ne oferă protecție și care ne ajută să ne relaxam, uitând de ziua grea pe care am trăit-o la servici.

Deoarece casa noastră reprezintă cadrul privat în care ne refugiem când trăim clipe importante și stresante în viață, este esențial ca ea să ne ofere o energie emoțională pozitivă, confort și sprijin. Decorațiunile interioare joacă un rol foarte important în acest lucru, ele având un impact semnificativ asupra sentimentului nostru de siguranță și bunăstare. Acest lucru poate fi observat foarte ușor la copii. Ei își creează cuiburi în dormitoarele lor pline cu lucrurile pe care le iubesc. Își personalizează camera astfel încât sa se simtă bine, în siguranță și protejați de orice influențe simt ei.

Potrivit specialiștilor centrului de studiere a sănătății mintale, anxietatea și depresia sunt cele mai frecvente probleme de sănătate mintală. Cu toate acestea, s-a demonstrat că unele decorațiuni interioare potrivite reduc stresul, anxietatea și depresia. Deși asta nu este ceva nou, studii recente au fortificat validitatea acestor afirmații. În timp ce multe elemente de design interior au fost asociate cu îmbunătățirea sănătății mintale, există câteva care par a fi menționate ca și elemente de bază cum ar fi existența luminii solare, a plantelor și florilor, a multor elemente naturale, a culorilor potrivite, etc. Atunci când ele există și sunt amplasate corect, fiecare dintre aceste contribui la crearea unui mediu propice pentru reducerea stresului, a anxietății și a depresiei.

O cameră plină de lumină naturală nu este doar o bucurie pentru ochi ci este și un factor important care contribuie dispoziția dumneavoastră, care devine mult mai bună, fericită și optimistă. Lipsa persistentă de lumină naturală poate declanșa tristețea și poate întreține anxietatea. Multe studii de specialitate au demonstrat că lumina naturală are un impact direct asupra psihicului și a organismului nostru.

Pe lângă lumina naturală, aducerea naturii în casă îmbunătățește cu mult starea de spirit, iar una dintre cele mai ușoare metode de a face acest lucru este să aveți câteva ghivece cu plante și flori. Nu puține tipuri de plante care pot fi plantate în ghivece sunt adevărate filtre naturale de aer! Pe lângă că sunt frumoase și ne bucură privirea, ele cresc calitatea aerului, nivelul de oxigen și stabilizează umiditatea.

Cu alte cuvinte, trebuie să aduceți în interiorul casei dumneavoastră cât mai multe elemente naturale și unele elemente care reprezintă natura. Practica străveche Feng Shui cunoscută de majoritatea dintre noi ne sfătuiește să aducem decorațiuni interioare care reprezintă elementele naturale de pământ, apă, lemn, metal și foc, care întrețin în permanență o legătură cu natura.

La fel ca și iluminatul, culorile prezente în casele noastre ne pot afecta starea de spirit, senzațiile și emoțiile. De exemplu, multe localuri care servesc mâncare aleg să își zugrăvească pereții în nuanțe de roșu pentru că culoarea roșie evocă foamea, dorința, iubirea și dragostea. Din această cauză, pentru a avea un impact pozitiv asupra stării noastre de spirit, specialiștii ne sfătuiesc să alegem culorile care ne plac din gama de pozitive și vesele.

De vreme ce fiecare decizie de decorare a casei are un impact deosebit asupra stării noastre de spirit și implicit asupra sănătății noastre mintale, este foarte important să ținem cont de toate aceste informații puse la dispoziția noastră de către specialiști și să ne decorăm casa cu elementele potrivite din categoria de decorațiuni interioare, cele benefice psihicului și organismului nostru.