Bucuresti

Implant dentar sau punte dentară - care este alegerea potrivită pentru înlocuirea dinților lipsă

Implant dentar sau punte dentară - care este alegerea potrivită pentru înlocuirea dinților lipsă

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
523

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un dinte pierdut poate fi înlocuit prin mai multe metode, dar care este cea mai bună dintre ele? Ce alegi pentru a înlocui un dinte absent - puntea dentară sau implantul dentar pentru a-ți rezolva odată și pentru totdeauna problema? Înainte să te adresezi pentru tratament într-o clinică stomatologică, trebuie să cunoști avantajele și dezavantajele acestor lucrări dentare.

Puntea dentară - avantaje, dezavantaje, indicații Este o metodă foarte des utilizată pentru restabilirea danturii, în cazul în care lipsește un dinte (sau mai mulți). Aceasta este construită din două elemente, corpul punții care înlocuiește dintele/dinții lipsă și elementele de agregare, prin intermediul căreia acesta se va sprijini de dinții vecini. Pentru a fi conectată de dinții vecini este nevoie ca aceștia să fie sănătoși, fără fisuri sau carii.

Avantajele punții dentare:

  • puntea dentară oferă un aspect satisfăcător;
  • nu vei fi nevoit să scoți prea mulți bani din buzunar;
  • o lucrare durează 2 sau 3 ședințe, ceea ce înseamnă în jur de 2-3 săptămâni — o perioadă scurtă de timp;
  • nu necesită intervenții chirurgicale.

Dezavantajele punții dentare:


  • pentru a fixa puntea, este nevoie de șlefuirea dinților vecini, ceea ce duce la pierderea unor cantități de țesut dentar sănătos sau poate cauza devitalizarea dinților;
  • din cauza șlefuirii, dinții sunt supuși unui risc mai mare a apariției cariei;
  • repararea dinților prin intermediul acestei metode are o durată de viață de cca 10-15 ani, cu respectarea unei igiene orale corecte.

Stomatologii cu experiență recomandă o astfel de metodă doar în cazurile care dinții vecini sunt parțial afectați de carii și au nevoie de o reparație ușoară, astfel justificându-se necesitatea șlefuirii și acoperirii acestora cu o coroană.

Implantul dentar - avantaje, dezavantaje, indicații Această metodă constă în înlocuirea rădăcinii dintelui cu un suport artificial, din titan, care este inserat în osul maxilarului. Inițial vei trece printr-o perioadă de osteointegrare a implantului dentar, în care se realizează o legătură strânsă între acesta din urmă și os.

Ulterior, după o perioadă de 3-6 luni, se îmbracă o coroană pe implant.

Avantajele implantului dentar

  • este cea mai sigură și stabilă metodă, care garantează atât un aspect estetic natural, cât și o funcționalitate maximă;
  • poți mesteca orice tip de produs alimentar dorești;
  • dinții vecini, precum și gingiile nu vor fi expuse unor riscuri atât de mari, pentru că tot efortul depus în timpul masticației va fi direcționat către osul maxilarului;
  • o rezistență de lungă durată;
  • nu necesită o îngrijire specială.

Dezavantajele implantului dentar


  • o perioadă mai lungă de tratament;
  • costuri mai ridicate, comparativ cu puntea dentară.

Stomatologii recomandă implanturile dentare pacienților ce dispun de bugetul și răbdarea necesară pentru a restabili ideal aspectul și funcționalitatea danturii. Oricare dintre metode îți va asigura o dantură bună și un aspect sănătos al dinților, precum și starea de liniște și împăcare cu propria înfățișare de care are fiecare dintre noi atâta nevoie.