Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Implementarea proiectului „Proiect de viață: Viitorul începe azi!” și a programului “A doua șansă”

Implementarea proiectului „Proiect de viață: Viitorul începe azi!” și a programului “A doua șansă”

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Institutul pentru Politici Sociale
Vizualizari
421

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tinerii NEETs care din diverse motive nu au avut șansa de a-și finaliza studiile obligatorii (clasele I-X) sau de a urma formarea profesională necesarăunei cariere, sunt într-un număr din ce în ce mai mare. Acesta este un semnal de alarmă ce motivează instituțiile competente să se unească și să pună bazele unor proiecte de educare și formare profesională. Scopul social este de a reduce rata șomajului în rândul tinerilor din municipiul București și județul Ilfov.

Astfel, programul „A doua șansă” derulat în cadrul proiectului oferă sprijin atât din punct de vedere al consilierii, cât și financiar, pentru a încuraja tinerii cu vârste între16 și 29 de ani să reia studiile și să se formeze profesional.

Scopul proiectului „Proiect de viață: Viitorul începe azi!” și a programelor de tipul„A doua șansă” desfășurate în cadrul proiectului este de a demara acțiunile necesare identificării și includerii în societate a 410 tineri care din diverse motive au întrerupt studiile obligatorii premergătoare formării profesionale și unui viitor stabil.

Ce etape va parcurge proiectul?


Proiectul „Proiect de viață: Viitorul începe azi!” este structurat pe mai multe etape, pentru identificarea corectăa candidaților și gruparea lor în funcție de nevoile comune. Mai exact, existătrei etape pe care le vor parcurge toți participanții.

1. Prima etapă presupune servicii de consiliere socio-profesionalăpersonalizate, în funcție de profilul fiecărui participant. Principalul obiectiv al acestei etape este de a identifica ce l-a determinat pe participant să renunțeanterior la studii și potențialele dificultăți ce l-au împiedicat săreia studiile obligatorii.

2. Următoarea etapă a proiectului prevede asistența profesională. Pe parcursul acestei etape, participantul va beneficia de asistență și sprijin pentru a reveni în învățământul obligatoriu. Astfel, va putea fi reintegrat în sistemul de învățământsau va putea beneficia de formare profesională prin învățarea unei meserii.

3. Cea de-a treia etapăprevede sprijinul educațional. Astfel, se urmărește furnizarea de activități educaționale ce îi vor ajuta pe tinerii NEETs să deprindă abilități de bază precum citire sau numerice. În cazul în care existădeja aceste abilități dezvoltate, se va urmări dezvoltarea altor abilități, în funcție de nivelul clasei la care doresc săse înscrie.

Pentru a încuraja cat mai mulți tineri cu vârste între16 și 29 de ani săparticipe la proiect, se va oferi, după caz, și sprijin financiar. Acesta are scopul de a-i motiva și susține pe tinerii doritori care nu beneficiază de resursele necesare școlarizării.

Cum urmează sa fie implementat programul „A doua șansă”?


Programul „A doua șansă”se adresează tinerilor NEETs din municipiul București și județul Ilfov, cu vârste între16 și 29 de ani, care nu au absolvit 8 clase, nu au un loc de munca si care doresc reluarea studiilor și o calificare profesională. Scopul proiectului este de a ajunge la 410 tineri care vor fi ajutați să deprindăabilitățile necesare atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere profesional.

Primul pas a celor 410 tineri NEETs este înregistrarea lor la AJOFM și obținerea profilului ocupațional. Pe parcursul acestui pas din implementare se va analiza profilul fiecărui candidat și se va continua cu înscrierea acestuia în grupa potrivită, din care vor face parte între 12 și 20 de tineri. Înscrierea se va face pe bazăde dosar, fără a fi nevoie de examen.

Următorul pas al implementării este consilierea tinerilor și orientarea acestora spre o meserie. Astfel, odată cu finalizarea studiilor obligatorii, tinerii participanți vor putea dobândi abilitățile necesare unei calificări profesionale, angajării sau chiar dezvoltării unei afaceri. Tinerii NEETs vor beneficia de consiliere pe tot parcursul programului.

În cele din urmă, se va continua prin motivarea tinerilor înscriși. Se urmărește încurajarea acestora pentru finalizarea studiilor și de a ramane pe piața muncii.

Partenerii proiectului „Proiect de viață: Viitorul începe azi!”

Alături de instituțiile competente de monitorizare a ratei șomajului și a forței de muncă din municipiul București și județul Ilfov, Institutul pentru Politici Sociale, în cadrul proiectului „Proiect de viață: Viitorul începe azi!”, are ca și obiectiv încurajarea tinerilor și motivarea acestora de a relua studiile și ulterior de a face primul pas pe piața muncii.

ANOFM va ajuta la înregistrarea tinerilor în baza de date pentru a putea fi ușor identificați de potențialii angajatori. Mai mult, alături de școlile partenere, se vor forma grupe de lucru și monitorizare, atat în municipiul București, cât și în județul Ilfov. Astfel, inițiatorii proiectului vor fi mai aproape de toți tinerii care își doresc o a doua șansă la educație și formare profesională.

Pentru mai multe detalii se poate apela numărul +40 756 075 222 sau puteți trimite email la adresa office@politicisociale.ro
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro