Bucuresti

Importanta concertelor - expozitilor de la o varsta frageda

Importanta concertelor/expozitilor de la o varsta frageda

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
591

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cat de importanta este includerea copiilor, de la o varsta frageda, in activitati artistice interactive ca expozitiile de pictura sau concertele?

Pe langa studiul dedicat unui instrument, fie ca este vorba de pian, chitara, voce sau pensula, copilul trebuie expus, de mic unui mediu artistic cum sunt expozitiile sau concertele.

In momentul in care sunt expusi scenei, copii devin mult mai increzatori si isi pierd atat timiditatea cat si tracul. Desi unii vad educatia artistica drept un lux, activitatile creative simple pun bazele dezvoltarii copiilor.

A invata sa creezi si sa apreciezi o melodie, un cantec sau o lucrare de arta ( pictura sau sculptura) influenteaza in mod pozitiv urmatoarea generatie. Copiii, dezvoltandu-si astfel de activitati, devin sensibili si plini de compasiune.
De asemenea, studiile arata ca exista o corelatie intre arta si celelalte realizari ale copilului. Tinerii care participa in mod regulat la activitati artistice ca pictura, studiul unui instrument (pian, chitara) si cantatul (ca exemplu: 3 ore pe zi timp de 3 zile pe saptamana in decursul unui an) au de 4 ori mai multe sanse de a face realizari academice in orice domeniu.

Prin intermediul concertului “Talente in afirmare” organizat de Clubul de Muzica.ro in data de 17 iunie, clubul si-a propus sa sarbatoreasca reusitele copiilor din anul scolar 2015-2016 intr-o atmosfera calda si prietenoasa. Concertul a fost sustinut de 80 de copii si adulti care au prezentat mai multe genuri muzicale: de la piese de muzica usoara la lucrari de muzica clasica, jazz si piese din repertoriul copiilor.

Cu aceasta ocazie uram din nou: Felicitari copiilor cat si profesorilor indrumatori!