Bucuresti

Imprimante 3D Dental Profesionale pentru Tehnica Dentara

Imprimante 3D Dental Profesionale pentru Tehnica Dentara

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
159

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Domeniul medicinei dentare se află de ani buni în plină transformare din punct de vedere al tehnicilor utilizate în procesele desfășurate. Deși puternic ancorat încă în metodele tradiționale, acest domeniu se reorientează și integrează noile descoperiri din domeniul tehnologic în aria sa. Una dintre aceste descoperiri este reprezentată de imprimarea 3d și de adoptarea unor echipamente dentare moderne de acest fel în cabinetele stomatologice.

Specificul imprimării dentare 3d

Unul dintre cele mai importante aspecte ale tehnicii de imprimare 3d în sectorul dentar este dat de creșterea vitezei de luare a amprentelor. Mai mult decât atât, pacientul beneficiază de un confort crescut prin faptul că nu mai este utilizată pasta de alginat sau siliconul pentru realizarea acestui lucru. De asemenea, imprimarea 3d este sinonimă cu adoptarea unui flux de lucru mai rapid, pentru că materialele necesare pacientului nu mai sunt trimise pentru prelucrare la laboratoarele specializate, ci sunt obținute instantaneu.

Acestea sunt și mai precise decât cele realizate în mod tradițional, ba mai mult decât atât, acestea servesc la analiza și detectarea problemelor dentare într-un mod mai rapid. Specialiștii consideră chiar că tehnica imprimării 3d îi ajută la identificarea exactă a unor probleme care nu pot fi detectate prin amprenta clasică. Prin faptul că vede amprenta în timp real, pacientul beneficiază de o comunicare mai eficientă cu medicul, iar acesta din urmă îi poate oferi pacientului explicații mai clare referitoare la tratamentul necesar.

Avantajele imprimării 3d

Pe lângă aspectele identificate mai sus, imprimarea 3d în domeniul medical aduce cu sine numeroase avantaje, printre care se numără și un mediu de lucru mai curat, dar și un spațiu necesar mai restrâns pentru depozitarea materialelor necesare diverselor lucrări dentare. De asemenea, este vorba despre un timp mult mai scăzut de realizare a proiectelor dentare, medicul stomatolog având astfel posibilitatea de a se ocupa și de alte aspecte importante ale actului medical într-un timp care scade considerabil. În felul acesta, grija față de pacient pare mai mare.

Totodată, precizia cu care se realizează lucrările dentare este mare, dat fiind că nivelul acesteia când se utilizează tehnicile tradiționale este de 150 de microni, pe când în cazul imprimării 3d este vorba despre 50 sau chiar o sutime de milimetru sau 10 microni. În felul acesta, este câștigată o precizie destul de mare în realizarea produselor finale de care beneficiază pacientul, aceasta fiind necesară mai ales acolo unde este vorba despre proteze implantate.