Bucuresti

“În pronunțare” - un debut regizoral curajos intră în cinematografe din 7 decembrie

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
277

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu îi aduce în fața publicului pe Dorotheea Petre și Cuzin Toma într-un singur personaj. Filmul va fi difuzat în București și în țară începând cu luna decembrie.
„În pronunțare” este o dramă suprarealistă despre un judecător care se confruntă cu cazuri penale comune, un tată muribund și o căsnicie nefericită, ducând permanent o luptă interioară între latura sa animalică și cea rațională.

Filmul a fost selecționat la Berlin CriticsWeek în februarie 2018, iar din distribuția sa fac parte și Olimpia Melinte, Liliana Mocanu, Teodor Corban, Alexandrina Halic, Ion Arcudeanu, Crenguța Hariton, Cosmin Pană, Constantin Cojocaru, Ion Grosu, Mădălin Mandin, Francesca Leonte și LauretteAtindehou.

O experiență vizuală intensă,„În pronunțare” îi va purta pe spectatori prin culoarele întunecate ale legii interioare care îl forțează pe personaj să-și confrunte episoadele violente din viața personală.

Scenariu, regia și montajul sunt realizate de Mihaela Popescu. Ea este autoarea scurtmetrajului „Plimbare”, prezent în 2015 la festivalurile de la Locarno, Brussels, Thessaloniki, Namur, dar și a documentarului scurt „On Another Corner” care a avut premiera la Festivalul de film documentar Leipzig.

Filmul este produs de Saga Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Motion Picture Management și Raza Studio, cu susținerea Societatății Române de Televiziune și este distribuit în România de Bomb Film Production.