Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Încălzire pardoseală: avantaje și dezavantaje

Încălzire pardoseală: avantaje și dezavantaje

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
258

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O podea caldă într-o seară de noiembrie sau o dimineață de ianuarie este o plăcere care îți face imediat ziua mai bună. Nu degeaba încălzirea prin pardoseală devine din ce în ce mai populară, atât în casele unifamiliale, cât și în apartamente. Ce beneficii aduce încălzirea prin pardoseală?

Încălzire prin pardoseală – ce trebuie să știi


Proiectarea încălzirii în pardoseală trebuie să fie precedată de calcule adecvate care să îți permită să determini nevoile casei în acest sens. Trebuie să cunoști coeficientul de transfer termic al ferestrelor, ușilor, pereților exteriori și tavanelor. Pe baza acestor informații, poți planifica amenajarea și distanțarea conductelor în așa fel încât încălzirea să funcționeze cât mai eficient posibil.

Înainte de procedura de montaj încălzire în pardoseală, trebuie să decizi și ce tip de încălzire prin pardoseală vei instala. Cea mai comună opțiune este încălzirea apei, adică țevile prin care curge apa caldă. O alternativă este încălzirea electrică prin pardoseală, care este mult mai ușor de instalat și nu necesită achiziționarea unei centrale- în acest caz, totuși, trebuie luate în considerare costurile mari de exploatare asociate cu consumul crescut de energie electrică.

Avantajele încălzirii prin pardoseală


Pe lângă căldura plăcută de sub picioare, încălzirea în pardoseală aduce și alte beneficii foarte importante. Printre cele mai importante avantaje ale sale se pot distinge:

  • distribuție uniformă a căldurii - încălzirea prin pardoseală distribuie căldura uniform în întreaga cameră, în timp ce temperatura chiar lângă podea, la nivelul picioarelor, este mai mare decât, de exemplu, în jurul capului, ceea ce garantează și mai mult confort termic pentru întregul corp;
  • nivelul optim de umiditate a aerului - în încăperile cu încălzire în pardoseală, aerul nu este la fel de uscat ca atunci când se folosesc calorifere standard, iar umidificarea optimă a aerului are un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării membrilor gospodăriei;
  • economisirea energiei - atunci când căldura este distribuită uniform pe întreaga suprafață, este mult mai ușor să se obțină confortul termic dorit - cu alte cuvinte, temperatura nu trebuie să fie atât de ridicată pentru a se simți caldă, datorită căruia este posibil să se reducă costurile consumului de energie cu până la câteva procente (merită să îți amintești că izolarea termică de înaltă calitate a casei este, de asemenea, necesară pentru a obține astfel de rezultate);
  • confort pentru persoanele alergice la praf și polen - în încăperile cu încălzire prin pardoseală, praful nu plutește în aer cu aceeași intensitate ca și în cazul caloriferelor - aceasta se datorează în primul rând circulației limitate a aerului și unui nivel adecvat de umiditate;
  • valori estetice - ascunderea încălzirii sub pardoseală favorizează și estetica interiorului - conceptele de amenajare nu mai sunt limitate de caloriferul de sub fereastră sau de lângă aceasta, ceea ce face ca întreaga casă să pară mai ordonată, modernă și elegantă.

Minusuri ale încălzirii în pardoseală


În ciuda numeroaselor avantaje, este imposibil să nu observi unele dezavantaje ale încălzirii prin pardoseală. Deoarece instalația este ascunsă sub podea și acoperită cu un strat de beton, în cazul unei defecțiuni de încălzire, poate fi necesar să spargi podeaua și să verifici țevile - astfel încât chiar și un defect aparent minor se poate transforma într-o renovare obositoare și consumatoare de timp.

Dezavantajul încălzirii prin pardoseală este, de asemenea, restricția privind finisarea și mobilarea camerelor. Deși, pe de o parte, scapi de caloriferele care ocupă spațiu și adună praful, pe de altă parte, trebuie să aranjezi mobilierul astfel încât conductele de încălzire să nu treacă pe sub un dulap sau o canapea masivă (sau , alternativ, cumperi mobilier cu picioare ceva mai înalte, astfel încât să păstrezi cel puțin câțiva centimetri de spațiu deasupra podelei).

Alegerea pardoselilor este, de asemenea, limitată: poți alege panouri (în unele cazuri chiar parchet din lemn), dar dacă dorești să obții eficiența maximă a unei astfel de încălziri, cel mai bine este să pui plăci ceramice. De asemenea, trebuie să renunți la covoare groase care ar reduce eficiența încălziri

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro