Bucuresti

Insecticide - cum faci cea mai buna alegere pentru cultura ta

Insecticide - cum faci cea mai buna alegere pentru cultura ta

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
70

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Chiar daca agricultura din zilele noastre se bucura de o tehnologie avansata, care ajuta fermierii sa obtina recolte bogate si calitative, asta nu inseamna ca nu pot exista riscuri. Printre principalele pericole care pot aparea de-a lungul timpului se numara: conditiile meteo nefavorabile, daunatorii sau atacul de boli. Acestea nu doar ca afecteaza plantele, ci pot compromite intreaga productie. Dar cum pentru orice problema exista si solutii, trebuie sa stii ca lucrarile de intretinere fac ca aceste riscuri sa fie reduse la maximum.

Pentru a te bucura de rezultate spectaculoase, trebuie sa alegi tratamente specifice, cu nivel ridicat de eficacitate, calitative. Ti-am pregatit in acest articol cateva criterii dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand urmeaza sa alegi cele mai bune insecticide pentru cultura ta.

Ghideaza-te in functie de specia daunatorilor

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand urmeaza sa achizitionezi insecticidul pentru culturile tale este reprezentat de identificarea speciei daunatorilor. In primul rand, trebuie sa fie omologat pentru tipul daunatorilor din cultura pe care iti doresti sa o protejezi. Pentru a fi sigur de alegerea facuta, este esential sa analizezi cu atentie cultura, chiar de la inceputul vegetatiei, si sa identifici prezenta daunatorilor.

Alterneaza insecticidele in functie de modul de actiune

Insecticidele difera in functie de modul in care actioneaza pentru combaterea daunatorilor. Daca alegi sa-ti tratezi culturile cu acelasi insecticid in mod repetat, este foarte probabil sa nu obtii rezultatele dorite deoarece isi face aparitia fenomenul de rezistenta. Insecticidele se impart in doua mari categorii: cele sistemice si cele de contact. Drept urmare, este indicat sa alternezi insecticidele si modul de actiune, pentru a te bucura de efecte benefice culturii tale.

Acest lucru este cu atat mai important pentru daunatorii ce necesita numeroase tratamente de-a lungul perioadei de vegetatie.

Verifica daca insecticidul ales este eficient in conditii meteo nefavorabile

Un insecticid cu adevarat eficient este acela care genereaza rezultate chiar si in conditii meteo nefavorabile. Astfel, trebuie sa te asiguri ca insecticidul pe care urmeaza sa il achizitionezi dispune de aceste caracteristici. Spre exemplu, daca ai observat ca daunatorii isi fac simtita prezenta in cultura ta, dar in perioada urmatoare se anunta precipitatii intense, trebuie sa actionezi intocmai.

Poate ca te gandesti ca amanarea aplicarii tratamentului pana la sosirea vremii favorabile este o solutie, insa pagubele produse de daunatori din toata aceasta perioada nu sunt de neglijat. Asadar, este indicat sa achizitionezi un insecticid care sa prezinte un nivel ridicat de rezistenta la spalarea prin ploaie.

Criteriile in functie de care alegi insecticidele potrivite culturii tale sunt extrem de importante. Aceste tratamente nu doar ca vor contribui la sporirea productivitatii culturilor tale agricole, ci vor ajuta si la economisirea resurselor ulterioare alocate pagubelor generate de daunatori. Tine cont de fiecare aspect prezentat anterior in acest articol si hotaraste care este cel mai bun produs pentru tine! In magazinul online agricol Cropmarket gasesti o gama variata de insecticide, la cel mai bun raport calitate-pret.