Bucuresti

Introducere în universul ANIME

Introducere în universul ANIME (27-30 iunie)

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
512

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fan Anime, din 27 iunie Fundația Calea Victoriei organizează pentru tine un curs în patru întâlniri pe subiectul tău preferat. Hai să o cunoști pe Alice Teodorescu, cercetător atent și pasionat al culturii japoneze și al fenomenului anime și să descoperi alături de ea sensuri și semnificații noi ale unor scene și personaje din filmele tale preferate.

Anime-urile sunt despre noi, despre viaţă, despre o cultură comună, dar şi despre cultura şi imaginarul japonez, cu fascinaţiile sale. Pentru mine, sunt mai mult decât o ficţiune în care pot fugi cu uşurinţă de realitatea de zi cu zi. Reprezintă o lume diferită, dar cunoscută, în care mă regăsesc de fiecare dată, care mă provoacă să îmi pun noi şi noi întrebări, care îmi oferă adesea răspunsuri.”, spune Alice.

Cursul Introducere în universul Anime se adresează oricui este curios să descopere cultura, mitologia şi imaginarul nipon pe de o parte, dar şi lumea animației japoneze şi complexităţile care o fac atât de populară în ziua de azi.

Uite, pe scurt, despre ce va fi vorba la cele 4 întâlniri:

1. Reprezentări ale lumii / Universului / naturii. Zei, creaturi fantastice, simboluri, lumi paralele şi prelucrări ale mitologiei japoneze
2. Reprezentări ale sentimentelor – relaţia lor cu filosofia şi estetica japoneză. Cum ”văd” japonezii emoţiile şi cum le decodifică
3. Reprezentări ale filosofiei şi spiritualităţii japoneze
4. Reprezentări ale cotidianului japonez. De la viaţa de liceu, la imaginea salariatului sau viaţa unui mangaka etc.