Bucuresti

Jocul responsabil și importanța acestuia

Jocul responsabil și importanța acestuia

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 saptamani si 1 ora
Vizualizari
89

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tot mai multe cazinouri online din România încep să adopte politici care susțin ideea jocului responsabil, căutând astfel să prevină dependența de jocuri de noroc și să-i ajute totodată pe cei care au ajuns deja să joace compulsiv și care, prin urmare, cu greu pot controla impulsul de a paria.

Superbet, Betano, Unibet și Winbet sunt doar câțiva dintre operatorii de jocuri de noroc care susțin programul „Joc Responsabil”, program inițiat și derulat de ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România şi Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România, fiecare cazinou licentiat in Romania propunându-și să ofere utilizatorilor săi o experiență cât mai plăcută și mai sigură de pariere.

Ce oferă programul „Joc Responsabil” celor dependenți de jocurile de noroc?


Deși este adevărat că nu toate persoanele care iubesc să se distreze cu cele mai cunoscute sloturi video, mese de joc virtuale sau pariuri sportive ajung să dezvolte o astfel de dependență, statisticile arată că dependența de jocurile de noroc este o boală cât se poate de reală, care poate duce la probleme grave pe plan social și financiar, motiv pentru care este important să știi cum, când și cui poți cere ajutorul dacă te afli într-o astfel de situație.

Este important de reținut că rolul programului „Joc Responsabil” este acela de a preveni, identifica și asista atât utilizatorii care se confruntă deja cu probleme legate de jocul excesiv, cât și pe cei care vor să combată această potențială problemă înainte de a se confrunta cu pagube financiare semnificative, consecințe directe ale dependenței de jocuri de noroc.

Prin urmare, cei care și-au urmărit cu atenție obiceiurile dezvoltate în timpul jocurilor de noroc și care au remarcat că au pierdut deja sau sunt pe punctul de a pierde controlul jocului, aceia pot oricând cere ajutorul pe jocresponsabil.ro, alegând una dintre următoarele opțiuni:

  • Autotestare

Prin intermediul website-ului deja menționat, fiecare jucător poate completa un chestionar anonim de auto-testare, scopul chestionarului fiind acela de a stabili dacă cel care l-a completat, doritor de câștiguri semnificative și dese, a depășit sau nu pragul care-l poate transforma imediat dîntr-un jucător responsabil într-unul dependent de jocurile de noroc.

  • Tel Verde

În spatele acestui program, există o echipă formată din cei mai buni psihologi din România în tratarea unor astfel de tulburări, așa că jucătorii cărora le este aproape imposibil să parieze cu moderație au posibilitatea de a discuta cu unul dintre specialiști și, deci, de a primi consiliere psihologică gratuită, apelând de luni până vineri, în intervalul 09:00–17:00, numărul de telefon 0800 800 099.

  • Ședințe gratuite de consiliere

Celor care pariază mai mult decât își permit și au conștientizat că acest aspect reprezintă o problemă majoră pentru ei, motiv pentru care au decis să ceară consiliere telefonică gratuită, li se oferă posibilitatea de a se programa, în baza discuției avute cu specialiștii, la 5 ședințe gratuite de evaluare și consiliere psihologică într-unul din cabinetele programului, stabilite pe raza orașelor București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Craiova.

  • Consiliere online 24/7

Programul „Jocul Responsabil” include, de asemenea, posibilitatea de a beneficia de consiliere online 24/7, ceea ce înseamnă că persoanele care au nevoie de ajutor îl pot cere, fie folosindu-se de live chat, fie de adresa de poștă electronică contact@jocresponsabil.ro, urmând să primească un răspuns în cel mai scurt timp de la psihologul din echipa „Joc Responsabil”, care este online 24/7.

  • Grupuri de suport

Fie că este vorba despre tine, fie că este vorba despre un prieten sau membru al familiei care se confruntă cu dependența de jocuri de noroc, află că acest program organizează grupuri de suport pentru pariori și pentru aparținătorii acestora, oferind consiliere prin împărtășire reciprocă de experiențe și cunoaștere. Pentru a face parte dintr-un astfel de grup, este necesară înscrierea prin e-mail la contact@jocresponsabil.ro.

Cum îi ajută cazinourile online pe cei care cred că au o problemă cu jocurile de noroc?


Astăzi nu puține sunt cazinourile online care trag un semnal de alarmă asupra potențialelor efecte negative ale jocurilor de noroc, majoritatea operatorilor din industrie având în spate un personal instruit cu privire la „Jocul Responsabil” și oferind chiar măsuri de prevenție potrivite la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc.
De asemenea, chiar daca alegeti sa jucati cu rotiri fara depunere sau alte bonusuri de acest gen, trebuie jucat responsabil tot timpul, indiferent de situatie.

Astfel, pentru a se asigura că jocurile de noroc pe care le pun la dispoziția publicului român sunt percepute exclusiv ca un mod plăcut de divertisment și joacă, și, prin urmare, nu ca un mijloc de trai, operatori precum Superbet, Betano sau Unibet promovează, înainte de toate, politici foarte stricte în ceea ce privește accesul minorilor la acest tip de servicii (aplicarea procedurii de cunoaştere a clienţilor - KYC).

Mai apoi, pentru a furniza cu succes un mediu sigur și favorabil penru clienții lor, aceștia au gândit totodată o serie de servicii pe care le pun la dispoziția utilizatorilor, servicii care sunt menite să facă viața mai ușoară tuturor împătimiților jocurilor de noroc care pariază compulsiv, și anume:

  • Setarea limitelor financiare

Indiferent că vorbim despre limite la depunere sau despre limitarea pierderilor, este bine de știut că autolimitările se pot face din contul personal de jucător, ele constituind niște unelte de joc responsabil necesare celor care au tendința de a paria mai mult decât au planificat inițial și care obișnuiesc să piardă timp de lucru prețios din cauza jocurilor de noroc. Utilizatorii pot oricând contacta Departamentul de Suport pentru Clienți pentru a fi asistați în stabilirea limitelor dorite.

  • Autoexcluderea sau închiderea temporară a contului

Cei care simt că limitele setate nu sunt suficiente pentru a ține sub control impulsul de a paria online, pot opta, de asemenea, pentru o perioadă de pauză sau pentru autoexcludere. Altfel spus, jucătorii pot fie să își închidă temporar contul pentru zile, săptămâni sau luni, urmând ca, la expirarea perioadei setate pentru pauza de joc, restricția să fie anulată automat sau cu ajutorul Echipei de Asistență Clienți, sau să se autoexcludă de la participarea în cadrul oricărui tip de joc disponibil pe site, accesul la cont fiind blocat pe toată durata perioadei setate. Pe scurt, pariorul nu doar că nu va mai putea face depuneri și pariuri în acest interval de timp, ci nu va mai primi nici notificări de la operatorul la care a ales să joace.

  • Informații pentru propria protecție și site-urile specializate în probleme legate de jocurile de noroc

Dincolo de instrumentele de autoexcludere sau limitare, operatori precum Betano, Superbet și Unibet caută să-și educe proprii jucători, astfel încât aceștia să poată păstra controlul jocului, motiv pentru care nu doar că le oferă o secțiune cu informații cheie, menite să ajute jucătorii vulnerabili care ar putea fi susceptibili dependenței să prevină un comportament patologic de joc, ci pun la dispoziția acestora inclusiv link-uri către GamCare, Gambling Therapy și alte organizații capabile să ofere consiliere psihologică tuturor celor care se confruntă cu probleme de dependență.