Bucuresti

Joi, 8 septembrie, a avut loc la Teatrul Schaubühne, din Berlin, PREMIERA spectacolului ”EMPIRE”

Joi, 8 septembrie, a avut loc la Teatrul Schaubühne, din Berlin, PREMIERA spectacolului ”EMPIRE”

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
536

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Joi, 8 septembrie, a avut loc la Teatrul Schaubühne, din Berlin, PREMIERA spectacolului ”EMPIRE”, de Milo Rau. Din distribuția spectacolului au făcut parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karazissitis și Rami Khalaf. Acest eveniment extrem de important pentru mișcarea teatrală europeană nu a trecut neobservat nici de celebrul regizor Thomas Ostermeier, director artistic al Teatrului Schaubühne:

”Atât Teatrul Schaubühne, cât și eu, suntem foarte încântați de faptul că Maia Morgenstern, această excelentă actriță a Europei, joacă la noi la teatru în acest moment! Prestația ei emoționantă din această importantă producție a lui Milo Rau a fost extrem de bine primită încă de la premiera de joi seara. Suntem mândri și totodată onorați să o avem aproape, pe lângă ceilalți minunați actori din această producție, pe directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din București, Maia Morgenstern!”

Proiectul ”Empire” vine în completarea și încheierea trilogiei dramaturgului și regizorului Milo Rau. După ”The Dark Ages” și ”The Civil Wars”, ”Empire” ne spune povestea refugiaților rătăciți într-o ”nouă Europă”.
”Participarea mea la acest proiect poate fi analizată pe mai multe planuri. La o primă vedere, este tema refugiaților, o temă care ne atinge pe toți, care stârnește multe patimi, multe controverse, multe luări de poziții, multe atitudini dintre cele mai antagonice, multe teme abordate de societate. Una spunem în public, altele sunt sentimentele, resentimentele, răbufnirile pe care le purtăm cu noi, tarate de-a lungul vremii. Din educație, din spaima că dă bine sau că nu dă bine o anumită poziție. Una declarăm în societate sau pe rețelele de socializare, și altele sunt sentimentele adânci care ne macină, cu care ne luptăm.” (Maia Morgenstern)

Colaborarea regizorului Milo Rau cu actrița Maia Morgenstern a fost și ea una de succes:
”A fost o premieră excelentă, iar Maia a fost, ca de obicei, foarte precisă și, în același timp, plină de umor și emoție. Maia este o adevărată profesionistă, un adevărat star!”

Au fost patru zile consecutive (8-11 septembrie) în care spectacolul ”Empire” s-a jucat pe scena Teatrului Schaubühne, cu casa închisă. Următoarele reprezentații programate vor avea loc la Bydgoscz, în Polonia, la finalul lunii septembrie, și la Lausanne, în perioada 5-8 octombrie.