Bucuresti

Kenya, locul ideal pentru aventură și relaxare

Kenya, locul ideal pentru aventură și relaxare

Detalii

Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
80

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din ce în ce mai mulți turiști vor să ajungă cel puțin o dată în viață în locuri care le taie respirația, unde vor trăi experiențe de neuitat. O asemenea destinație este Kenya, cu o ofertă de vacanță cu adevărat impresionantă.

Kenya este situată în centrul estic al Africii, fiind vecină cu Etiopia la nord, Tanzania la sud, Somalia la est, Sudanul de Sud la nord-vest, Uganda la vest, în timp ce Oceanul Indian trasează granița sud-estică. Cel mai mare oraș al țării este capitala Nairobi, ”Orașul verde în plin soare”. Fondat de britanici în 1899 este locuit astăzi de peste 2 milioane de oameni. Kenya este una din țările africane sigure pentru turiști, autoritățile trasând reguli clare care trebuie respectate pentru ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Kenya înseamnă sălbăticie și diversitate

În cazul în care ți-ai dorit mereu un sejur exotic mai deosebit, atunci o vacanță în Kenya este soluția pe care ți-o reomandăm. Destinația este uimitoare datorită diversității geografice, a faunei și florei, dar și datorită culturii locale și a triburilor care încă supraviețuiesc.

În Kenya există zeci de parcuri naționale, animale rare și o cultură aparte. Ce poate fi mai minunat decât să cunoști savanele, să întâlnești într-un safari marile mamifere, să pornești într-o expediție pe munți vulcanici, acoperiți de ghețari, să ajungi în Rift Valley, la Lacul Victoria, sau pe plajele exotice de la Oceanul Indian.
Clima este ecuatorială, deci plăcută tot timpul anului, deși, în funcție de experiențele pe care vreți să le trăiți, trebuie să vă alegeți perioada propice.

De exemplu, pentru observarea marei migrații, turiștii trebuie să ajungă în Kenya între lunile iulie și octombrie. Cele mai bune condiții de plajă, însă, le veți găsi în perioada ianuarie-februarie, în timp ce scufundări se pot face în perioada septembrie-aprilie.

Parcul Național Mount Kenya

Cu siguranță muntele vulcanic Kenya este printre cele mai cunoscute obiective turistice ale acestei țări, de la care-i vine și numele. Altitudinea maximă este de 5199 m, Vărful Batian fiind pe locul 2 ca înălțime, după Kilimanjaro.

Acest stratovulcan se estimează că a luat naștere acum 3 milioane de ani, după deschiderea marelui rift al Africii. Cândva muntele era acoperit de un ghețar, însă datorită încălzirii globale astăzi mai există doar mici ghețari, care se află într-un continuu proces de topire.

Ascensiunea pe spectaculosul Mount Kenya este una relativ facilă. Zona este parc național și face parte din patrimoniul mondial UNESCO, oferind turiștilor peisaje montane spectaculoase.

Safari

Kenya este o destinație recunoscută pentru safari,pe teritoriul țării trăindpeste 400 specii de mamifere și peste 1000 de specii de păsări. Vei avea șansa unică de a vedea în habitatul lor natural lei, leoparzi, elefanți, antilope, gazele, zebre, girafe, bivoli, rinoceri, crocodili și maimuțe, chiar în mijlocul savanei africane. Masai Mara este cea mai mare rezervație sălbatică din Africa, cu o suprafață de peste 320 kilometri pătrați.

Plaje luxuriante

Cei 480 de kilometri de litoral ai Kenyei sunt protejați de recife de corali. Plajele cu nisip fin, alb, sunt minunate, iar vegetația luxuriantă și hotelurile de lux garantează o vacanță reușită.

Mombasa este cea mai cunoscută și promovată stațiune, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din această parte a Africii. Plaja Diani este perla stațiunii, dar veți fi încântați să ajungeți și pe plajele Bamburi, Nyali, Lamu, Tiwi, Shelly sau Watamu.

Unele plaje sunt publice, mai aglomerate, altele sunt sălbatice și mai retrase. Există și plaje private, amenajate și întreținute de hotelurile moderne, care oferă cele mai bune condiții turiștilor.

Kenya merită luată în caldul și atunci când studiezi ofertele pentru luna ta de miere. Acolo te poți conecta cu natura, cu o cultură unică în lume, astfel că experiențele trăite vor fi cu siguranță de neuitat.

Filtre

Destinatii oferite: Africa de Sud