Bucuresti

Kinofest - Festival International de Film Digital

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 7 ani si 1 luna
Vizualizari
1000

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 26 octombrie 2012 - Duminica 28 octombrie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

LIFE GOES DIGITALA sasea editie a Festivalul International de Film Digital Kinofest prezinta 200 de filme in premiera, intre 26 si 28 octombrie 2012, la Bucuresti. Proiectiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub si ComicBookCity Café.Suntem consecventi - ba chiar incapatanati - in a aduce publicului roman cea mai cuprinzatoare si buna selectie de scurtmetraje din Romania: peste 300 de filme, de pe sase continente, din care 200 sunt premiere in Romania. Competitiile prezinta 90 de filme, toate premiere (in Romania), iar sectiunile sunt cele consacrate: 21 de filme la sectiunea Fictiune, 43 de filme la Animatie si 26 de filme la Micromovie. Sectiunea off-concurs (a patra sectiune a festivalului - noncompetitiva) prezinta 40 de productii: trei programe de animatii, un program de fictiune si un program de filme romanesti de fictiune.


Un singur film romanesc va fi prezent in competitie, la Fictiune, dar alte doua programe speciale vor fi dedicate creatorilor romani, prezentand 21 de scurtmetraje.


Filmele din selectia oficiala 2012 vor putea fi vizionate la Cinematograful Europa, si la Mansarda Bastilia.


Pentru ca in ultimii ani ne-am bucurat de tot mai multa atentie din partea producatorilor/creatorilor din Asia, primind sute de animatii foarte interersante, am programat mai multe selectii: Panorama Asia, Scurtmetraje japoneze din festivalul Short Shorts Film Festival & Asia, „Made in Taiwan" – toate proiectate in premiera in Romania. Astfel, Kinofest devine cel mai important promotor si distribuitor al animatiei asiatice in Romania, si probabil, in Europa de Est.


O prezenta foarte importanta, dar deja traditionala la Kinofest este cea a producatorilor spanioli. Spania este cel mai prolific producator european de scurtmetraje de fictiune, de o calitate exceptionala; iar Kinofest este festivalul romanesc care prezinta in fiecare an importante productii spaniole, filme de referinta pe plan international. In acest context, cu atat mai potrivita este colaborarea cu Institutul Cervantes, care va fi una din gazdele festivalului.


Noul sediu al Institutului, dotat cu sala de proiectie, este in cladirea istorica Hotel Cismigiu de pe Bulevardul Elisabeta. Acolo vor rula programele de scurtmetraje spaniole reunite sub titlu „Tortilla de cortometrajes" – din nou, toate filmele sunt premiere in Romania. Inca un program de filme spaniole va rula sambata seara la Energiea Pub, un program de filme horror si thriler, castigatoare a numeroase premii internationale: Scary Spanish Night.Alte programe paralele:


Blue Zone - animatii premiate, cu tematica ecologica, program sustinut de APA NOVA

BAFTA Shorts – scurtmetrajele nominalizate la premiile BAFTA 2012, un program oferit de British Council

DISS – Jameson - o selectie de parodii dupa filme celebre, prezentata de Jameson

Mixt Adventures - filme experimentale, newmedia, videoclipuri, filme foarte scurte, animatii, etc

Filme pentru copii - 2 ore de animatii pentru cei mici, la Mansarda Bastilia, in weekend la pranz (intrarea este libera!)

Energiea Pub (Brezoianu 4) devine stabilimentul Kinofest pentru petreceri si concerte – in fiecare seara, dupa proiectii, urmeaza petreceri cu DJ: vineri VRT, sambata Bully, iar duminica seara concerteaza trupa Loungerie 2, urmata de o petrecere cu NotSoCommonDj.

Iar ComicBookCity Café este locul de intalnire al prietenilor nostri pasionati de benzi desenate si jocuri.

La Cinema Europa (Calea Mosilor 127) si Mansarda Bastilia (Piata Romana 5) intrarea costa 15 lei/zi (6-7 ore de proiectii). Biletele se pot cumpara: in avans de la myticket.ro (http://myticket.ro/ro/bilete/819/detaliilocatie/kinofest-digital-film-festival.html) si din magazinele Diverta; in zilele festivalului - de la fiecare locatie.

La Energiea Pub, ComicBookCity Café si la Institutul Cervantes intrarea este libera.