Bucuresti

Lansare de carte - Sorin Poclitaru: "O carte si jumatate"

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
1168

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 6 martie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Sorin Poclitaru face parte din categoria oamenilor carora daca le dai incredere si le deschizi o usa, risti sa nu o mai poti inchide niciodata. Va spun cu mana pe inima ca nu stiu cine a deschis usa de la camera poetului Sorin Poclitaru, dar va asigur ca ea va fi mai greu de inchis decat Cutia Pandorei. Daca ma luati repede, nu as putea sa va spun cate carti a scris sau cum se numesc fiecare in parte: sigur 4 carti de poezii, un basm in versuri si o cartulie de versuri pentru copii. Cat despre numarul pieselor folk scrise pe versuri de Sorin Poclitaru, aici expresia care ar descrie cel mai bine acest aspect ar fi una manelistica "Fara numar!".

In luna martie, "biblioteca Sorin Poclitaru" se completeaza cu inca o carte…si jumatate. Sau, daca vreti mai oficial, Sorin Poclitaru lanseaza O carte…si jumatate. Nu e o greseala si nici o metafora in adevaratul sens al cuvantului. Vorbim de o carte de poezii in cel mai clasic stil Poclitaru si de o…jumatate de carte de poezii dedicate copiilor. Sau daca vreti, o jumatate de carte pentru "jumatati" de oameni. Cartile "2 in 1″ vor aparea la Editura EuroGraph din Cluj-Napoca iar in data de 6 martie la Bucuresti, Club Mojo. Participa Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu, Marius Dascau, Adrian Bezna, Ioana Pinzariu, Catalin Ungureanu, Constantin Neculae si Anamaria Maranda.

Poetul Sorin Poclitaru nu este cu nimic diferit de omul Sorin Poclitaru. Amandoi stau prost cu simtul masurii (pizza "de neam prost" acasa la Sorin, in "La Bomba", are 1.2 kg!! iar 8 carti de poezii in 3 ani nu e deloc putin), nu se formalizeaza prea tare indiferent de situatie si anturaj, trec usor de la dragoste la parodie si de la patriotism la satira. Poezia lui Sorin nu te baga in vreo transa (desi nu de putine ori iti fixeaza un nod de lacrimi in gat), nu ascunde vreun metafizic perfid, dar are marea calitate de a-ti spune povesti pe care le-ai trait odata.Asadar va asteptam cu mic cu mare pe 6 martie in Mojo, la ora 20:30.