Sambata, 17 decembrie, in Club A, Editura Casa de pariuri literare va invita a o dubla lansare.
De la ora 18.00, Cosmin Ciotlos va fi invitat sa parieze pe volumul de debut al Ralucai Ciochina, Greva tacerii.
I-am auzit textele prima data la Bistrita in 2010 si mi s-au parut tot ce era mai bun si mai adevarat din atatea poeme notabile, declamate pe scena aceea. Raluca Ciochina nu avea volum. Felicitari celui care a recomandat-o. greva tacerii nu este titlul unei carti de poezie, cu atat mai putin o carte; este cea mai provocatoare manusa aruncata literaturii. De cand o astept eu pe Raluca Ciochina, de cand astept eu o poezie in greva, de cand astept eu s-aud marea tacere urland cu calusul in gura..., fara sa stie, de fapt, daca declicul s-a produs sau nu. Intocmai ca in viata. Mi-e frica de clipa cand Raluca o sa-si scoata calusul din gura. (Nora Iuga)
Raluca Ciochina s-a nascut in Constanta la data de 28 septembrie 1983, intr-o familie de ingineri.
A absolvit Colegiul National „Mircea cel Batran", sectia Informatica, insa in clasa a X-a a cotit-o brusc si fara intoarcere catre literatura. A fost membru activ al cenaclului Patratul literar, condus de Mircea Tuglea, in revistele caruia (Suplimentul de Marti al ziarului Observator de Constanta si www.marti.ro) a inceput sa publice recenzii si diverse alte articole in 2002. A absolvit Facultatea de Litere (sectia Romana-Engleza Americana) de la Universitatea din Bucuresti, masteratul Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii de la Universitatea din Bucuresti, iar in prezent este doctorand la acelasi Centru, sub coordonarea prof. univ. dr. Sorin Alexandrescu.
Din 2002, a colaborat cu revista Litere din Targoviste, cu Observator cultural si cu Romania literara, scriind recenzii si articole de cultura. A lucrat ca redactor si traducator la cateva edituri (Polirom, Corint, Curtea Veche) si a predat in ultimii ani limbile engleza si germana in invatamantul privat. Din luna martie 2011 a colaborat ca voluntar la ANCAAR, in prezent fiind angajata la acest ONG.
In 2005 a fost unul dintre membrii cenaclului 314 condus de Simona Popescu, iar in 2008 a debutat cu proza in romanul colectiv Rubik, aparut la Editura Polirom (debut colectiv).
A publicat poezie pe www.marti.ro si www.liternet.ro, iar in iulie 2010 a participat la Festivalul de poezie si muzica de camera „Poezia e la Bistrita", unde a citit fragmente din manuscrisul cartii greva tacerii.
De la ora 19.00, Lavinia Braniste si Adina Dinitoiu vor fi invitatii Cristinei Ispas, pentru lansarea Rezervatiei.
Nu e important ce si cum se filmeaza, ci cum se monteaza, aici e marele talent al regizorului. rezervatiae un documentar poetic despre viata noastra deloc simpla, despre mecanismele si psihozele secolului, despre ceea ce se merita pastrat din ea. Un aparent sinopsis al volumului e chiar textul de inceput, o harta care face uneori posibila orientarea in aceasta sofisticata rezervatie; locuri interzise si locuri deschise publicului. Citeste – si te cutremura. (V. Leac)
Cristina Ispas s-a nascut la 29 august 1979, in Corabia.
A absolvit Facultatea de Litere si Masteratul de Literatura Romana Moderna si Contemporana la Universitatea din Bucuresti. Doctor in filologie, din 2008, cu o teza despre poezia postdecembrista.
A debutat in volum in 2007, la Editura Vinea, cu fetita. mixaj pe vinil.
Prezenta in antologiile La Neagra (Editura Mirador, 2007), Nasturi in lanul de porumb(Editura Brumar, 2008), poate ne vedem (Editura Mirador, 2010) si Antologia Echinox – literatura romana contemporana (2010).
un eveniment Casa de pariuri literare, prezentat de Catalina Balan.