Bucuresti

Lăptișor de matcă - beneficii pentru întreaga familie

Lăptișor de matcă - beneficii pentru întreaga familie

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
293

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cunoscut ca și elixirul tinereții, lăptișorul de matcă este un ingredient miraculos, excelent pentru hidratarea și revitalizarea pielii. Dat fiind conținutul bogat în vitamine, minerale și substanțe benefice, lăptișorul de matcă este considerat un adevărat ingredient minune, atât pentru piele, cât și pentru organism. Cea mai bună metodă prin care ne putem bucura de efecte, este să creem măști de față pe bază de lăptișor de matcă. Eficiența măștilor este una maximă, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale, oligoelemente și acizi grași esențiali.

Care sunt efectele pe care măștile pentru față cu lăptișor de matcă ni le poate oferi?

Lăptișorul de matcă este recomandat tenului de orice tip, întrucât este plin de substanțe benefice. Este folosit în special de către persoanele cu un ten uscat, însă, datorită pH-ului acid, este folosit cu succes și pe celelalte tipuri de ten: mixt, gras sau cu tendință acneică. Măștile pot fi folosite atât de femei cât și de bărbați, indiferent de vârstă, întrucât beneficiile lăptișorului de matcă sunt bine venite de către oricine. Dintre acestea, în ceea ce privește beneficiile pe care le oferă tenului, se numără:

 • Regenerarea țesutului epitelial, care ne oferă tenului o strălucire aparte și duce în timp la revitalizarea lui;
 • Stimulează producerea de colagen natural;
 • Încetinește procesul de îmbătrânire, având rol în diminuarea ridurilor existente și în prevenirea formării de riduri noi;
 • Hidratează și hrănește pielea în profunzime, oferind astfel tenului și un efect de lifting;
 • Menține elasticitatea și fermitatea tenului timp îndelungat;
 • Reduce petele pigmentate de pe față, apărute în urma expunerii neadecvate la soare sau ca urmare a folosirii anumitor iritanți;
 • Reduce semnele post acneice, iritațiile, micile zgârieturi;
 • Combate apariția acneei, iar în cazul persoanelor care se confruntă cu această problemă, ajută la diminuarea ei.

Cum putem să includem lăptișorul de matcă în ritualul de frumusețe?


În comerț regăsim numeroase produse cosmetice, însă găsirea unui produs cu care să rezonăm și care să ne ofere rezultatele dorite, este destul de dificil. Pentru a evita reacțiile adverse, trebuie să acordăm o deosebită atenției ingredientelor ce se regăsesc în aceste produse. De cele mai multe ori, acestea au în compoziție alcool, parfum, iritanți, siliconi. Toate acestea nu fac altceva decât să ne încarce tenul și să producă iritații. Cu atât mai mult atunci când avem de-a face cu un ten sensibil. Tocmai de aceea, se recomandă să ne cream singuri măștile, în casă. Putem face asta creând un amestec între lăptișor de matcă și ingrediente de bază, pe care le avem de cele mai multe ori în casă.

Putem folosi pentru măștile miraculoase, ingrediente precum:

 • Miere de albine
 • Polen
 • Propolis
 • Ulei de măsline
 • Gălbenușul de la un ou
 • Vitamina E
 • Zeamă de lămâie.

Trebuie să ținem cont de faptul că ingredientele măștii au o textură grasă, iar masca trebuie să o ținem pe față atât cât considerăm că este nevoie. În funcție de ingredientele pe care alegem să le combinăm și de rezultatele pe care ni le dorim, putem ține masca pe față de la 15 până la 30 de minute. De asemenea, ținând cont de compoziția măștii, după îndepărtarea ei de pe față, trebuie clătit cu apă călduță, până fața rămâne curată și fină.

Pentru mai bune rezultate, se recomandă crearea de măști pe bază de produse apicole, cum ar fi cele menționate mai sus: mierea de albine, propolisul sau polenul. Astfel, putem opta pentru lăptișor de matcă de 100 grame, având astfel o cantitate suficientă, atât pentru crearea de măști de față, cât și pentru consumul intern. Se recomandă să folosim astfel de măști pentru curățarea și detoxifierea tenului o dată sau de două ori pe săptămână.