Bucuresti

Liceul Waldorf Nr. 1

Liceul Waldorf Nr. 1

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Strada Soldat Savu Marin, nr. 29
Telefon
0212553051
Fax
0212553051
Web
http://waldorf.ro
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
4084

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Liceul Waldorf Nr. 1 Bucuresti

Pedagogia Waldorf aduce în actul predării în mod armonios grija pentru cele trei componente ale fiinţei umane: gândire, simţire şi voinţă. Ea uneşte gândirea analitică şi sintetică, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens şi calitativ înalt, prin intermediul simţirii artistice şi morale.
Pedagogia Waldorf a fost creată la începutul secolului XX de către Rudolf Steiner, la iniţiativa directorului Waldorf Astoria, Emil Molt. Ea se bazează pe antropologia dezvoltată de Rudolf Steiner în cursurile de introducere în cunoaşterea omului ţinute în toamna anului 1919, înainte de începerea primelor clase. În lume, acest sistem educativ are o largă răspândire pe toate continentele lumii.
Antropologia pedagogiei Waldorf priveşte fiinţa umană ca individ, care cere forme de învăţare specifice ritmului său personal de dezvoltare fizică, sufletească şi spirituală. Acest mod de a privi omul este cuprinse într-o programă şcolară proprie, jalonată pe treptele de dezvoltare ale copiilor, aprobată prin ordin de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat