Bucuresti

Magicieni și Alchimiști din Renaştere

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
637

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Sigur ai întâlnit cel puțin un film, un serial sau o carte cu acțiunea petrecută în vremea Renașterii! De unde fascinația pentru această lume efervescentă, plină de comploturi, povești despre Univers și experimente alchimice? Fă cunoștință cu personalitățile sclipitoare ale acelor timpuri la cursul Magicieni şi Alchimişti din Renaştere, susținut de Cristian Vechiu, din 29 septembrie, la Fundația Calea Victoriei.

Călătorește în timp până în Renașterea italiană, analizează simbolurile din tablourile lui Botticelli și află intrigile dintre marii gânditori ai vremii. Imaginează-ți că l-ai avea în preajmă pe Cornelius Agrippa, cavaler, scriitor, medic și astrolog sau că ai răsfoi manuscrisul luiMarsilio Ficino, la prima traducere în latină a scrierilor lui Platon. La curs vei afla adevărata poveste a mai puțin norocosului Giordano Bruno. Iar de Nicolas Flamel și misteriosul lui laborator de alchimie sigur ai auzit, dar s-ar putea ca lucrurile pe care le-ai aflat despre el să nu fie tocmai exacte.

Ce era piatra filozofală? De ce încercau oamenii atunci să transforme plumbul în aur? Unde se încheia filozofia și unde începeau magia și alchimia? Cristian Vechiu te va ajuta să faci distincția dintre magia intelectuală și magia ca practică și să înțelegi cum anumite idei conturate de gânditorii renascentiști au ajuns să ne influențeze până în prezent.

Cursul despre magicienii și alchimiștii Renașterii are trei întâlniri, toate în seri de vineri, de la 19.00 la 21.00, și se desfășoară la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Intră pe www.victoriei.ro ca să te înscrii sau trimite un mail pe contact @ victoriei.ro