Bucuresti

Maratonul International al Copiilor

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
826

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 16 octombrie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

In fiecare ora, in lume, 780 de copii mor inainte sa implineasca varsta de 5 ani. In Romania, 2264 de copii au murit in 2011, in primii cinci ani de viata.

Cu ocazia Zilei Internationale a Alimentatiei, Save the Children International organizeaza un eveniment de amploare in care mai mult de 20.000 de copii din peste 40 de tari alearga pentru copii. Scopul este acela de a atrage atentia liderilor lumii asupra problemelor de malnutritie si asupra mortalitatii in randul copiilor mai mici de 5 ani.

Cei 245 de copii romani participanti la acest Maraton International, proveniti de la Cluburile Sportive ale sectoarelor 1, 2, 3 si 6 din Bucuresti, Clubul Sportiv Dinamo, Colegiul National Mihai Eminescu, Scoala Nr. 102 General Eremia Grigorescu si Scoala 141 din Bucuresti, doresc sa atraga atentia autoritatilor romanesti, prin acest manifest sportiv unic in lume, asupra importantei cresterii bugetului Programului pentru Sanatatea Mamei si Copilului, dezvoltarii de programe medicale si sociale in comunitatile dezavantajate, precum si asupra necesitatii implementarii in scoli a unor proiecte de informare cu privire la un stil de viata echilibrat – alimentatie sanatoasa si sport.

„Copiii ne atrag atentia, intr-un mod inedit, ca este timpul sa le luam in serios solicitarile. Ele vin in completarea actiunilor si a obiectivelor pe care Organizatia Salvati Copiii si le-a propus prin programul de reducere a mortalitatii infantile si a numarului de decese din randul copiilor cu varsta mai mica de 5 ani, „Fiecare copil conteaza" , a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Primii 195 de metri ai Maratonului International al Copiilor vor fi alergati de catre: Gabriela Szabo, Andi Moisescu, Cristina Pocora, Camelia Mihalcea Macoviciuc, Doina Ignat, Dan Cruceru, Melania Medeleanu, Monica Rosu, Diana Oprea, Grigore Cartianu, personalitati carora le multumim pentru sustinerea cauzei programului ‚Fiecare copil conteaza’.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: diverse