Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Metode noi de tratament pentru ADHD

Metode noi de tratament pentru ADHD

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 5 zile si 18 ore
Vizualizari
634

Voteaza & Distribuie

Prezentare

ADHD sau tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție este o afecțiune neurologică ce afectează atât copiii, cât și adulții. Caracterizată prin dificultăți de concentrare, hiperactivitate și impulsivitate, ADHD-ul are un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi. Din fericire, specialiștii au dezvoltat noi metode de tratament, oferind noi opțiuni și speranță pentru cei care se confruntă cu această afecțiune. Care sunt aceste metode, află în rândurile următoare.

Terapia prin Neurofeedback - o metodă nouă, non-invazivă și blândă chiar și pentru cei mici


Neurofeedback-ul este o metodă nouă, blândă și non-invazivă, care utilizează tehnologii de biofeedback pentru a antrena creierul să își regleze singur activitatea electrică. Prin monitorizarea undelor cerebrale în timp real, pacienții învață să identifice și să controleze modelele de activare neuronală asociate cu simptomele ADHD. Studiile au arătat că Neurofeedback este tratamentul ADHD care ajută nu doar la ameliorarea simptomelor, ci și la cauzele care declanșează aceste simptome. Terapia ajută la reducerea simptomelor, îmbunătățirea atenției, concentrării și controlului impulsiv. De asemenea, această metodă de tratament nu are efecte secundare, fiind o alternativă la tratamentul medicamentos.

Stimularea magnetică transcraniană (TMS) - o abordare inovatoare pentru ADHD


Tehnica de stimulare magnetică transcraniană poate fi utilizată pentru a modela activitatea neuronală în zonele creierului implicate în reglarea atenției și controlului impulsiv. TMS utilizează impulsuri magnetice pentru a induce curenți electrici în creier. Scopul acestei tehnici este acela de a repera și forma conexiuni între celulele nervoase și de a ameliora simptomele specifice ADHD.

Terapii cognitiv comportamentale (TCC) și practicile de meditație


TCC este o terapie focalizată pe identificarea și modificarea tiparelor de gândire și comportament care favorizează instalarea simptomelor ADHD-ului. Prin tehnici specifice, pacienții învață să își gestioneze atenția, să își controleze impulsurile și să dezvolte strategii de coping pentru a face față activităților zilnice. Deși tehnicile de medicație nu reprezintă neapărat o metodă nouă de tratament, pot fi utile prin cultivarea atenției, reducerea stresului și îmbunătățirea controlului emoțional. Concentrându-se pe momentul prezent și observându-și gândurile și emoțiile fără a le judeca, pacienții pot dezvolta capacitatea de a se concentra mai ușor și de a gestiona stresul în situații mai puțin adecvate.

Tratamentul pentru ADHD necesită o abordate adaptată pentru fiecare persoană în parte. Nu există o soluție unică pentru toată lumea. Însă abordările moderne, care combină terapia prin Neurofeedback, stimularea cerebrală non-invazivă, TCC sau medicație, pot fi integrate cu succes în planul de tratament individualizat. Fiecare metodă vine cu propriile avantaje și beneficii, oferind pacienților șansa de a se bucura de o viață împlinită și echilibrată.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro