Bucuresti

Metode utile prin care sa iti protejezi si prelungesti durata de viata a telefonului

Metode utile prin care sa iti protejezi si prelungesti durata de viata a telefonului

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
490

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Telefonul inteligent sau pe scurt smartphone-ul, si-a depasit de multa timp statutul de moft, devening un produs de care in prezent avem nevoie mai mult ca oricand. Depinedem de solutiile de mobilitate mai mult decat ne putem imagina, astfel ca telefonul inteligent reuseste sa ne acopere foarte bine nevoia de a fi mereu conectati la lumea din jur. Mai mult decat atat, un smartphone poate oferi si diferite oportunitati de distractie sau chiar de invatare a unor limbi straine. Astfel, nu este absolut deloc iesit din comun sa ne dorim sa prelungim cat mai mult cu putina durata de viata a dispozitivelor inteligente personale.

Tehnologiile de ultima ora utilizate de catre cei mai importanti producatori de telefoane mobile, aduc in mod cert un plus de rezistenta la zgarieturi, umezeala si praf, insa nu mai reprezinta niciun secret faptul ca acest lucru nu este suficient. O secunda de neatentie este de ajuns pentru ca functionalitatea telefonului sa fie compromisa, aspect ce ne pune in situatia de a incerca sa il reparam sau in anumite cazuri, chiar sa il inlocuim. Iata asadar cateva metode utile prin care iti poti proteja in mod eficient telefonul de eventuale situatii neplacute, dar si prelungi durata de viata a dispozitivului tau preferat!

Investeste cu incredere intr-o husa/folie de protectie de calitate
Un prim pas si poate unul dintre cei mai eficienti in ceea ce priveste prelungirea duratei de viata a telefonului este legat de utilizarea unei huse si a unei folii de protectie. Aceste produse reprezinta alegerea ideala la care poti recurge atunci cand iti doresti o protectie suplimentara pentru dispozitvul tau mobil, avand in vedere ca acestea sunt capabile sa tina la distanta atat zgarieturile, cat si umeazeala sau praful. Pe langa acest aspect, in prezent exista o multime de modele de huse ce pot chiar imbunatati semnificativ aspectul telefonului, oferindu-i o nota mai serioasa sau una mai jucausa, in functie de preferintele tale.

Prelungeste durata de viata a bateriei
Durata de viata a bateriei este un aspect ce depinde de o serie destul de larga de factori, incarcarea corecta fiind desigur unul dintre cei mai importanti. Mai precis, nu este recomandat sa incarcam dispozitivele mobile pana la 100%, la fel cum nu este corect nici sa le lasam sa se descarce complet. Specialistii sunt de parere ca un cilcu ideal de incarcare se situeaza intre 30% minim si 80 maxim. Astfel, clasicul lasat peste noapte la incarcat nu reprezinta o practica benefica pentru durata de viata a bateriei.

Utilizeaza numai accesorii originale
Un alt pas important este reprezentat de utilizarea exclusiva a acesoriilor originale. Mai exact, este recomandat sa utilizezi numai incarcatoare pentru telefoane care sunt conforme cu modelul dispozitivului pe care il utilizezi, altminteri in timp pot aparea anumite defectiuni. Acest lucru se aplica desigur si in cazul altor accesorii pe care uneori le utilizam fara a tine cont de compatibilitate. Acesoriile originale nu doar ca au fost concepute specific pentru a oferi cele mai bune performante, insa acestea asigura si o durata mai mare de viata telefonului, in special bateriei.