Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Miresele prințului șarmant

Miresele prințului șarmant

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
498

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

”Miresele prințului șarmant” – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5

Duminică, 4 octombrie, de la ora 17:00, în Parcul Sebastian din Sectorul 5 va avea loc prima reprezentație a performingului de costum ”Miresele prințului șarmant”, un proiect interdisciplinar care îmbină coregrafia, sound design-ul, costumele și scenografia. Povestea performingului de costum pornește de la poemul dramatic în 3 acte "Trandafirii roșii" al lui Zaharia Bârsan.

Coregrafa Beatrice Maria Tudor, alături de creatorul de costume Valentin Teodorescu, sound designer-ul Sarah Mitrofan și scenografa Sofia Ovejan au imaginat o continuare a poemului într-un alt registru -în care Zefir se transformă într-un prinț șarmant, iar trandafirii pe careel îi aducea prințesei pentru a o salva se transformă în tinere mirese. Rezultatul este o fuziune a artelor vizuale și artelor spectacolului, care a dat naștere acestui gen interdisciplinar numit performing de costum.

”Plecând de la simple veșminte banaleși ajungând pâna la costume elaborate, împrumutând elemente din artele spectacolului precum timpul limitat de desfășurare, mișcarea scenică, performerii, etc., această manifestare artistică evoluează permanent către noi forme de expresie”, spune Valentin Teodorescu, creatorul costumelor din spectacolul ”Miresele prințului șarmant”.

O poveste absurdă, amuzantă și neconvențională exprimată prin costum, coregrafie și muzică, în care poate prințul se va căsători cu una din mirese, poate miresele se vor transforma iarăși în trandafiri, poate va exista o nuntă, sau poate totul este doar un vis al prințului.

”În cadrul performingului de costum ”Miresele prințului șarmant” lucrăm cu performeri foarte creativi și deschiși. În calitate de coregraf, propun direcții de lucru pentru fiecare moment iar aceștia oferă diferite modalități de interpretare a temelor date din care selectez ulterior materialul finit. De asemena, un avantaj extraordinar este faptul că Sarah compozitoarea coloanei sonore a spectacolului ne însoțește pe durata procesului de creație și face modificări în timp real astfel încât muzica să potențeze la maximum conceptul coregrafic.”, spune coregrafa Beatrice Maria Tudor.

Coregrafie: Beatrice Maria Tudor
Costume: Valentin Teodorescu
Scenografie: Sofia Ovejan
Performeri: Anastasia Grigore, Maria Luiza Dimulescu, Teodora Tudose, Sofia Sitaru Onofrei, Antonia Itineanț, Iuliana Danciu, Octavian Voina
Muzică/Sound design: Sarah Mitrofan
Grafică: Gabriela Comoli

”Ansamblul gri al betonului și cimentului, spațiul citadin în care se desfășoară spectacolul este rupt și delimitat prin jocul formelor în care întregul este întotdeauna diferit și creează o descompunere a realității, iar actul artistic devine centrul de interes”, spune scenografa Sofia Ovejan.

Performingul va avea loc cu respectarea normelor și măsurilor de siguranță impuse de autorități în această perioadă. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentului. Se va asigura distanța socialăde minim 1,5 m, iar numărul participanților va fi limitat.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro