Bucuresti

Mituri despre soluțiile digitale de payroll

Mituri despre soluțiile digitale de payroll

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Vizualizari
212

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Soluțiile de payroll au adunat în jurul lor o mulțime de mituri în ultimii ani. De câte ori s-a întâmplat să auzi un specialist de HR că nu are nevoie de o soluție digitală de payroll deoarece Excelul îi este suficient? Sau că un soft salarizare gestionează doar calculul de salarii? Sau poate ai auzit că un soft digital este foarte complicat de utilizat.

Totuși, ultimii ani au forțat companiile să țină pasul cu tendințele de digitalizare. Tehnologia a devenit un liant important între angajați și angajatori. Mai mult decât atât, soluțiile digitale de payroll precum un soft salarizare au permis companiilor să își desfășoare activitatea fără sincope și să-și atingă obiectivele de business. Și pentru că tehnologia joacă un rol atât de important în activitatea de zi cu zi, în articolul de astăzi vom dezbate cele mai frecvente mituri despre soluțiile digitale de payroll.

Un soft salarizare realizează doar calculul de salarii
Unul dintre cele mai comune mituri ar fi acela că un soft salarizare gestionează doar calculul de salariu. Însă acesta este mult mai mult decât atât. Bineînțeles, un soft payroll contribuie la eficientizarea procesului de calcul salarial prin faptul că importă datele dintr-un soft de pontaj luând în considerare aspecte importante precum: baza de calcul, beneficiile salariale, tichetele de masă, zilele de concediu de odihnă sau medical, bonusurile și sporurile, reținerile salariale și așa mai departe. Totuși, un soft de salarizare poate genera și exporta notele contabile, ajută la distribuirea fluturașilor de salariu, generează rapoarte simple sau complexe necesare companiei și facilitează depunerea formularelor și declarațiilor necesare instituțiilor statului.

Un soft payroll este greu de utilizat
Un alt mit des întâlnit ar fi faptul că un soft salarizare este greu de utilizat. Soluțiile actuale de payroll sunt dezvoltate și inovate constant pentru a rămâne în acord cu nevoile pieței. Astfel, interfața de utilizare a aplicațiilor este una intuitivă, ușor de folosit. În plus, companiile cu experiență oferă training specializat la achiziție, pentru a-i ajuta pe angajați să se obișnuiască cu toate caracteristicile acesteia. Bineînțeles, când apar noi funcționalități, sau angajații se confruntă cu diverse erori de utilizare, companiile furnizoare pun la dispoziție și un serviciu de support care să ghideze angajatul pentru a depăși orice provocare.

Un fișier Excel îți oferă mai mult control și este mai simplu de utilizat
De multe ori, specialiștii payroll au impresia că au un mai mare control asupra unui fișier Excel decât a unui soft salarizare și că pot minimiza greșelile. Nimic mai neadevărat. O soluție payroll performantă, configurată pe nevoile companiei, te va atenționa când datele introduse nu sunt corecte. De exemplu, în cadrul unui soft salarizare beneficiezi de o operare intuitivă și de mecanisme multiple de validare pentru minimizarea erorilor umane. Mai mult, utilizatorul poate primi diverse notificări în momentul în care anumite documente necesită actualizare.

Un alt aspect important, este faptul că actualizarea unei soluții payroll se face în timp real în linie cu modificările legislative. Astfel, prin intermediul unor note informative trimise de către furnizori se pot realiza și configura fișierele pe baza modificărilor legislative. În acest fel, toate procesele sunt conforme cu legislația în vigoare.

Alege un soft salarizare performant

Procesele de salarizare devin din ce în ce mai complicate. Schimbările legislative sunt tot mai dese, munca hibrid pare că a devenit noua normalitate, astfel că realizarea procesului de salarizare cu un simplu Excel a devenit o provocare. În special pentru companiile cu un număr ridicat de angajați, cu nevoi complexe sau chiar în companiile cu o fluctuație de personal ridicată. Dacă îți dorești eficientizarea procesului, poți apela la un program payroll complex, care să îți ușureze munca. Te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS la numărul de telefon: 0738 822 537 sau prin e-mail: sales@ucms.ro pentru a afla mai multe detalii despre soft-ul de salarizare, dp-Payroll.