Bucuresti

My Ladies Rock

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
136

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 30 iunie 202220:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Compania de dans Jean-Claude Galotta prezintă My Ladies Rock – ”un spectacol exploziv, senzual și poetic”

Compania de dans Jean-Claude Galotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Galotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, la Teatrul Național București, sala Ion Caramitru.

Fiul unor emigranți italieni, Jean-Claude Galotta descoperă dansul la 22 de ani, după absolvirea Beaux-Arts din Grenoble. La finele anilor ’70, în NewYork, îl întâlnește pe Merce Cunningham și intră în universul dansuluipost-modern. Când se întoarce la Grenoble, înființează împreună cu Mathilde Altaraz, Groupe Émile Dubois, care devine în 1984 unul dintre primele centre naționale de coregrafie din Franța. Inventează un dans jucăuș și vibrant, cu o construcție bogată, permițând interpreților să-și arate talentul prin improvizație și virtuozitatea prin calitatea execuției.

Jean-Claude Gallotta a creat peste 80 de coregrafii, prezentate publicului iubitor de dans de pe toate continentele. De asemenea, o oferit unele dintre piesele sale principalelor balete naționale din Franța, precumOpéra de Paris, Opéra de Lyon și Opéra de Bordeaux. Pe parcursul anilor, și-a îmbogățit repertoriul combinând dansul cu literatura, muzica sau filmul.

Filtre spectacol

Perioada: Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Balet